23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Silent Tools™ svarvadaptrar: nästa generations vibrationseliminering

Förbättrad prestanda och precision för invändig svarvning

Sandvik Coromant, specialisten på skärverktyg, har uppgraderat dämpningsmekanismen hos Silent Tools™-svarvadaptrarna, för ännu jämnare prestanda och bättre ytjämnhet vid invändig svarvning med långa överhäng. 

Med nära 50 års erfarenhet av att förhindra vibrationer har Sandvik Coromant, med verktygshållarsystemet Silent Tools™, underlättat bearbetning vid långa överhäng genom effektiv vibrationsdämpning. 

*37 cylindriska artiklar i svarvadaptersortimentet (diametrar 32–100 mm och 1¼–4 tum) har utrustats med en uppgraderad och optimerad dämpningsmekanism.

”Dämpningsmekanismen har uppgraderats betydligt jämfört med den tidigare versionens Silent Tools™-svarvadaptrar”, säger Åke Axner, Global Product Manager – Machine Integration hos Sandvik Coromant. ”Dämpkroppen, som tidigare behövde finjusteras manuellt, monteras och kalibreras nu av en maskin. Automatiseringen resulterar i ett mycket exakt och förutsägbart frekvensområde som är perfekt anpassat för adapterns avsedda överhäng och applikationDet här innebär att Silent Tools™-svarvadaptrarna är bättre än någonsin på att motverka vibrationskrafter vid långa överhäng.” 

Tack vare uppgraderingen levererar Silent Tools™-svarvadaptrarna förbättrat resultat och högre repeterbarhet för alla tillgängliga längd-diameter-förhållanden, vilket ger en tillförlitligare och högpresterande slutprodukt. 

I samband med de uppgraderade svarvadaptrarna introduceras Tool Status Checker – en digital enhet som säkerställer verktygsfunktionen och förbättrar noggrannheten ytterligare. 

”Tool Status Checker är utformat för att övervaka Silent Tools™-svarvadaptrar sömlöst, från en surfplatta eller dator med Windows”, säger Åke. ”Enheten är kompatibel med alla versioner av våra svarvadaptrar. Den har en inbyggd magnet, så du behöver bara snäppa fast den på adapterns räfflade låsyta och sedan ladda ner programvaran. Sedan är det klart!”. 

Med Tool Status Checkers inställning för centrumhöjd säkerställs en exakt konfiguration varje gång, och temperaturövervakningen ser till att adaptern alltid arbetar inom rätt temperaturområde. 

Åke vill framhäva ytterligare en värdefull egenskap: ”Nu är det möjligt att kontrollera adapterns funktion innan bearbetningen startas. Tack vare den medföljande klubban och Tool Status Checkers ”knacktestfunktion” kan du enkelt jämföra den befintliga konfigurationen med en tidigare, för att direkt i programvaran få klartecken för, eller avrådan från, bearbetning. Det är en funktion som våra kunder har önskat sig länge och vi är jättenöjda med att kunna leverera den nu.”

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Tipsa en kollega

0.203