23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Var är alla CNC operatörer?

Fyllda orderböcker och stora planer för företaget. Då behövs CNC operatörer som kan sköta bearbetningsmaskinerna. Men allt färre utbildas och det är svårt att få tag på erfaren personal. Vad kan man som arbetsgivare göra för att komma runt denna utmaning? I den här artikeln listar vi faktorer som är viktiga att tänka på när ni vill rekrytera och behålla duktiga CNC-operatörer.

Vad gör man då?
Behåll personalen – Se till att operatörerna verkligen stannar, utvecklas och motiveras. Det ger låg personalomsättning som kommer locka andra att vilja arbeta på samma arbetsplats.
Öka produktiviteten – Viktigt att maskiner och operatörer har 100-procentiga förutsättningar för att producera. Så lägg fokus på att få bort stillestånd, oklarheter, strul och problem.
Automatisera – Ta bort tråkiga, repetitiva, tunga och farliga jobb med automation. Skapa förutsättningar så att bearbetningsmaskiner kan klara sig själva så mycket som möjligt.

Behåll den egna personalen
Hur gör man då för att få personalen att stanna kvar? Många gånger börjar det med att skapa ett bra ledarskap som också kan välkomna alla människor som ser en möjlighet att jobba inom bearbetning. Som anställd vill man utvecklas - så möjliggör vidareutbildning och att man kan få pröva på olika arbetsuppgifter.

Bearbetningsindustrin har ofta skiftarbete för att hinna producera och samtidigt effektivt utnyttja maskinparken. Här gäller det att hitta lösningar och arbetsmodeller som fungerar för alla, speciellt yngre som kanske har en annan syn på jämlikhet och även delar arbetet hemma. Det finns redan fördomar om bearbetningsindustrin som tung, tråkig, smutsig och t.o.m. hälsofarlig, så här gäller det att göra skillnad för att kunna behålla och rekrytera personal.

Öka produktiviteten till max
Har man svårt att anställa fler personer så måste målet vara att operatörerna på plats samt maskinparken varje dag lyckas producera det man tänkt sig. Det finns ofta enkla saker att göra där operatörerna själva vet vad de kan åtgärda. Inom produktionslyftet [extern länk] finns metoder där Sveriges industri på ett strukturerat sätt arbetar för att identifiera, minimera och i bästa fall få bort problem, förseningar, och kvalitetsproblem. Ökad tillgänglighet förbättrar produktiviteten vilket alltid är lönsamt.

Automatisera ännu mer
Ett uppenbart svar på att öka tillgängligheten hos både befintliga maskiner och personal är att automatisera. CNC-maskiner kan idag automatiseras med att ladda ämnen, byta verktyg, mäta och inspektera, vända detaljer samt plocka ut färdiga produkter. Operatören frigörs då för att programmera och planera nästa jobb, göra viktiga kontrollmätningar samt följa upp information och statistik. I stället för att monotont övervaka processen, kan operatören höja blicken och reflektera hur det kan bli ännu bättre.

Detta skapar nya och mer intressanta arbetsuppgifter – d.v.s. operatören vidareutbildas och går från att byta bitar till att sköta en CNC-maskin, för att slutligen kunna programmera och sköta en helt automatiserad produktionscell med flera maskiner och robotar.

Skärvätskan - en del av helheten
Det sägs ofta att det sista en CNC-operatör gör är att ta hand om skärvätskan. Det finns alltid viktigare och roligare saker att göra, så att sköta vätskan får ofta låg prioritet. Det uppfattas helt enkelt som kladdigt, bökigt och tidsödande samt att många har erfarenheter av eksem, allergier eller andra hälsoproblem.

Automation av processvätskor är möjligt med FluidWorker 150. CNC-maskinerna får då konstanta och optimala förutsättningar för problemfri produktion och därmed högre produktivitet. Samtidigt får operatörerna en bättre arbetsmiljö med låga bakterienivåer utan användning av biocider. Operatören kan också fokusera helt på operativa samt mer utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter.

Visst vill man jobba i ett bra företag
En modern arbetsplats som är ren, fräsch och har bra arbetsmiljö, där människor och maskiner får maximal möjlighet att fungera samt att jobben är stimulerande - det är på ett sådant företag man vill jobba. Dessa företag är ofta både framgångsrika och lönsamma, vilket i sin tur skapar förutsättningar för ännu fler förbättringar.

Wallenius Water Innovation AB
Junohällsvägen 1 (Stora Essingen)
112 64 STOCKHOLM
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE559127703201

Kontaktperson

Per Vesterberg
Chef Direktförsäljning
+46 073-9422256 per.vesterberg@walleniuswater.com

Tipsa en kollega

0.05