23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Byggandet av en Smart Digital Reality™: Perstorp Group delar sin framgångshistoria

Perstorp Group, ett ledande företag inom specialkemikalier, stod inför utmaningar när det gällde att hantera teknisk information på olika globala platser. Genom att implementera HxGN SDx® centraliserades livscykelinformationen, vilket förbättrade effektiviteten och noggrannheten. Denna övergång till digitala lösningar, med stöd av Hexagons agila stöd, förbättrade verksamheten avsevärt.

 Specialkemikalier har blivit en oumbärlig del av den moderna världen. De spelar en avgörande roll i olika sektorer och branscher, från livsmedel och drycker till fordon och byggnation. 
  
Bland de företag som leder utvecklingen på marknaden för specialkemikalier finns Perstorpsgruppen. Med en 140-årig historia har företaget etablerat sig som världsledande inom flera segment, till exempel hartser och beläggningar, tekniska vätskor och djurfoder. 
  
Men i takt med att företaget fortsatte att växa och expandera globalt ställdes man inför en utmaning när det gällde att hantera teknisk information på alla sina produktionsanläggningar. 
  
Olika användargrupper, från ingenjörer till underhålls- och driftpersonal, behövde snabb tillgång till relevant information och dokument, till exempel överlämningsdokumentation, tekniska ritningar, utrustningsinformation eller underhållsrapporter. Informationen hanterades dock på olika sätt på de olika produktionsanläggningarna, vilket ledde till ineffektivitet och tidskrävande försök att hitta den. 
  
En nästa generations lösning som gör livscykelinformation lättillgänglig 
För att hantera dessa utmaningar fann Perstorp att HxGN SDx® var den bästa lösningen för att göra livscykelinformation lättillgänglig inom en enda plattform. 
  
"Hexagon erbjöd en attraktiv teknisk lösning, både i tekniska och kommersiella termer. Ur ett tekniskt perspektiv uppfyllde HxGN SDx våra behov för både data- och projekthantering. Den stöder också externt samarbete - till exempel för EPC-kontrakt", förklarar Tor Lindström, Director of Asset Integrity på Perstorp. 
  
Perstorp började med en pilotimplementering på en av sina mindre anläggningar 2020. Efter framgången med den första fasen implementerades HxGN SDx på en av företagets största befintliga anläggningar, som ligger i södra Sverige. Dessutom användes lösningen från början för ett greenfield-projekt i Indien. 
  
Från bättre informationshantering till smart digital verklighet 
Tre år senare är fördelarna med att implementera HxGN SDx tydliga. 
 
Den nya lösningen ger Perstorps team en enda huvudplats där de kan hitta all livscykelinformation som tidigare lagrats i olika arkiv. Åtkomsten är nu snabbare och informationen är mer omfattande och korrekt. Detta leder till ökad effektivitet och betydande tidsbesparingar. 
  
Som med alla större förändringar har övergången från ett pappersbaserat system till SDx sina utmaningar, säger Tor Lindström. 
  
Ingenjörerna förlitade sig till exempel på fysiska pärmar som innehöll logiska ritningssekvenser. Att gå över till en objektorienterad lösning, där konstruktioner representeras som samlingar av digitala objekt med egenskaper och beteenden, kräver en annan tankeprocess, och att hämta information kan till en början innebära en inlärningskurva. 
  
I slutändan ger detta tillvägagångssätt betydande fördelar: "Vi har inte löst allt ännu - men inom många områden, som kärndokumentation eller P&ID, har det blivit mycket lättare att hitta rätt information än tidigare. Det är inte bara tydligt var allt finns, utan informationen är också sammankopplad för att relatera till utrustning och taggar, vilket är mycket effektivt. Och tack vare integrationen med SAP är det enkelt att koppla samman information med SDx", konstaterar han. 
  
På den här resan var stödet från Hexagons team avgörande: "Vårt samarbete med Hexagon har varit mycket bra. Hexagons team är mycket kunniga och hjälper oss på ett smidigt och iterativt sätt som passar vår stegvisa anpassning." 
  
Läs hela fallstudien för att få veta hur Hexagons lösning hjälpte Perstorp att bygga sin smarta digitala verklighet. 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047