23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Weland investerar i nya maskiner

Weland Aluminium i Alvesta och Hogstad Aluminium i Mjölby investerar i nya, effektiva och högteknologiska maskiner för sin produktion och bearbetning av aluminiumprofiler till Väderskydd, Balkonginglasningar, Räcken och Ramper. Att investera i en lågkonjunktur är det bästa sättet att utnyttja inarbetat kapital till bäst möjliga förutsättningar. Det brukar vara lägre beläggning då, som gör bytet av maskiner i produktionen enklare och påverkar produktionsutfallet mindre. Dessutom brukar villkoren vid köp av maskiner vara mer förmånliga i en tid då konjunkturen svajar säger Peter Melldén, VD på Welandaluminium.

Weland Aluminium har nu investerat i två nya helautomatiska bearbetningslinjer av typen Emmegi Quadra L2 och +Quadra L2 samt två 5-axliga bearbetningsmaskiner av typen Emmegi Satellite XLE till ett totalt ordervärde av ca 20 miljoner kronor.
  
Emmegi Quadra maskinerna bearbetar och kapar längder av aluminiumprofiler upp till 7,5 m helautomatiskt och består av ett inmatningsmagasin med plats för 10-15 profiler från vilket profilerna matas igenom en bearbetningsenhet med upp till 8 spindlar, kapas till önskat längd i en av de båda kapenheterna (horisontal och vertikal), och matas sedan ut på ett utmatningsbord.
  
Emmegi Quadra kan köras helt obemannad tills utmatningsmagasinet är fullt. På +Quadra finns det plats för lika många detaljer på utmatningsbordet som kan fås fram av en hel uppläggning av profiler på inmatningen vilket resulterar i en mycket lång, tid med obemannad produktion. Dessutom kan maskinen laddas fullt innan arbetsdagens slut och startas så att bearbetningen sker under kvällen och natten. Då är utmatningsbordet fullt med färdiga detaljer på morgonen när nästa arbetsdag startar.
  
Emmegi Satellite XLE är ett 5-axligt bearbetningscenter som klarar mycket stora profiltvärsnitt, och den fullt 5-axliga interpoleringen gör det möjligt att bearbeta både bockade profiler och rör, där maskinens spindel kan följa profilens konturer. Maskinen är också utrustad med spindelorientering som ger möjlighet till direktgängning upp till M12 eller gängfräsning till i stort sett alla varianter och storlekar av gängade hål.
 
 Emmegi Quadra L2 och Emmegi Satellite XLE kommer att levereras och installeras under våren 2024.
 

Emmegi Scandinavia AB
Mattläggargatan 3
Box 123
575 21 Eksjö
Eksjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566439955

Kontaktperson

RM
Richard Münch
VD
r.munch@emmegi.com

Tipsa en kollega

0.046