23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nokalux AB investerar i ny kantpress från Din Maskin och SafanDarley.

Nokalux investerar i en ny kantpress från SafanDarley, E-Brake 80-2550 Premium som också är förberedd för robotisering.

I dagsläget omsätter de dryga 300 milj/år och har 96 anställda. 

Nokalux har nu investerat i en ny kantpress från SafanDarley, E-Brake 80-2550 Premium som också är förberedd för robotisering.

-I dagsläget finns inte lokalutrymme för att kunna robotisera men det är definitivt en plan att så småningom komma dit när vi löst utrymme för detta, säger Peter Elofsson, Produktionschef på Nokalux.
Nokalux har sedan tidigare två kantpressar och en kantpressrobotcell från SafanDarley och känner sig trygga med valet av leverantör även denna gång.

-Det är viktigt att man känner sig trygg med både maskinen och leverantören samt vetskapen att man kan få support/service och reservdelar snabbt om något mot förmodan skulle hända med maskinen. Det känner vi att vi får med både SafanDarley och Din Maskin.
Robotcellen köpte de 2019 så den har gått många timmar och funkat väldigt bra under åren.

Kantpressen som ska ersättas är en Safan 2,5m inköpt 2002 och som varit en trotjänare i många år.

Med den nya investeringen som innefattar en både snabbare och enklare maskin än vad som finns på plats sedan tidigare hoppas Nokalux på att kunna expandera och uppdatera produktionen.

-Det är viktigt för oss att kunna producera så mycket som möjligt i egen regi, säger Peter. Det ger oss större flexibilitet mot kund och därmed möjligheten till att växa.
-Vi har haft en stadig tillväxt under åren då vi har varit aggressiva på marknaden. Med försäljningskontor nu även i både Norge och Danmark är vi redo att fortsätta resan i samma riktning avslutar Peter

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031