23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

HTC - Kuggfräsar på rekordtid

Med sin verktygskonfigurator (HTC – HORN Tool Configurator) erbjuder Horn möjligheten att leverera kuggfräsar med kort ledtid. Horn fokuserar på sitt eget cirkulära frässystem.

Efter kundens förfrågan erbjuder HTC-systemet möjligheten att automatiskt generera en verktygsritning för alla kuggprofiler upp till modul 3. Detta förkortar designfasen. Systemet gör det möjligt att generera offerter inom en arbetsdag. Offerter med tekniska ritningar finns tillgängliga nästa arbetsdag. Med Greenline-processen erbjuder Horn leverans inom fem arbetsdagar. Antalet är begränsat till en batchstorlek på 50 st och godkännande av ritningen av kunden är en förutsättning. 

 

Det cirkulära interpolationsfrässystemet från Horn erbjuder användaren ett antal processfördelar: Det är snabbt, tillförlitligt och ger bra ytfinhet. Verktyget, som styrs på en spiralformad bana, dyker in i materialet i en vinkel som kan vara antingen brant eller mycket grund. Detta gör det möjligt att till exempel tillverka gängor med reproducerbart hög kvalitet. Jämfört med bearbetning med vändskär för större diametrar, eller med hårdmetallfräsar för mindre diametrar, är cirkelfräsning i allmänhet mer ekonomisk. Cirkulära fräsar har ett brett användningsområde. De bearbetar stål, specialstål, titan, aluminium och speciallegeringar. Precisionsverktygen är särskilt lämpliga för spårfräsning, spiralformad fräsning, gängfräsning, T-spårsfräsning, profilfräsning och kuggfräsning. Men de är också idealiska för specialtillämpningar som fräsning av tätningsspår eller bearbetning av vevstakar.

HORN Sverige
Noravägen 1
691 53 Karlskoga
Karlskoga kommun
Sverige
VAT nummer: SE502072056001

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047