23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

De håller hållbarhetskoll på Kinesiska Leverantörer

Med EUs nya regler för hållbarhetsrapportering, the Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) och European Union Sustainability Reporting Standard (ESES) kommer de flesta tillverkare relativt snart behöva belysa hållbarhetsstatus i sina internationella leverantörskedjor. Det ställer speciella krav när man köper in från stora producentländer som Kina med annan kultur och utvecklingsnivå. Scandic Sourcing har utvecklat program för att kunna mäta status och förbättringar hos underleverantörer som kan användas i hållbarhetsrapportering. Scandic Sourcing har tillhandahållit sådan rapportering sedan 2008 med specialisering på kinamarknaden.

Förfallodatum
den 31 december 2024

Per Lindén och Fredrik Sundström på Scandic Sourcing i Shanghai har utvecklat ett system för hållbarhetsaudits för internationella företags underleverantörer i Kina och kringliggande länder i Asien.

" Det pratas mycket om hållbarhet och ESG idag men få inser det systematiska arbetet som behövs för att driva på förbättringar.  Många hoppas att man kan skicka en policy eller ett frågeformulär till en tillverkar och sedan är det överstökat," säger Per Lindén, grundare och VD för Scandic Sourcing.

Scandic Sourcing har jobbat med detta sedan 15 år och erfarenheten är att när man börjar jobba med leverantörer där detta är något nytt så ligger nivån långt från förväntningarna.  Det är en process där man behöver vara med och trycka på under en längre tid. Som en tredje part med ett utvecklat system kan Scandic Sourcing focusera bättre på detta än om man gör det internt.  Man har även sett direkta samband mellan hur väl en leverantör svarar på ett sådant program med hur bra de är på andra kvalitets och leverantörskriterier.

"Vi mäter status på nyckelområden och förbättringar.  När det gäller Kina så är det främst arbetsmiljö och arbetsrätt som ligger efter. När det gäller miljösidan har stora förbättringar gjorts i Kina de senaste åren" säger Fredrik Sundström, som leder inspektionsteamet.

Scandic Sourcing’s supplier code of conduct audit program utvecklades först 2008 baserat på UN Global Compact, uppgraderades sedan till att svara mot de 17 Sustainable Development Goals och har nu på att anpassas till EUs CSRD och ESES. 

Scandic Sourcing AB
Bröderna Grimms väg 7
167 63 Bromma
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE556866-6126

Tipsa en kollega

0.063