23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny stålsvarvningssort för grovbearbetning med hög matning

GC4405 är utformad för höga spånavverkningshastigheter

Sandvik Coromant, specialisten på skärverktyg och verktygssystem, presenterar en ny sort i den senaste versionen av stålsvarvningsserien. GC4405 är första val för höga spånavverkningshastigheter under stabila förhållanden, särskilt i hårda stål. Möjligheten att bearbeta torrt i mjukare stål öppnar upp för hållbarare processer.  

Sandvik Coromant introducerade nyligen stålsvarvningssorterna GC4425 och GC4415. Varje aspekt av den senaste versionens sorter har förfinats och förbättrats, och levererar, jämfört med de tidigare sorterna, 25 procents ökad livslängd i genomsnitt.

”Med GC4405 fullbordar vi uppsättningen av stålsvarvningssorter för grovbearbetning med hög matning”, säger Torbjörn Ågren, Product Application Specialist hos Sandvik Coromant. ”Vi strävar efter att göra det så enkelt som möjligt att välja och använda rätt sort för specifika applikationer.” GC4425 levererar slitstyrka, varmhållfasthet och seghet i ett brett applikationsområde. GC4415 kompletterar GC4425 när det krävs ännu bättre prestanda och varmhållfasthet.Använd GC4405 som produktivitetsoptimerare med höga matningar och spånavverkningshastigheter vid stabila förhållanden, där plastisk deformering kan innebära en utmaning. 

Exempel på egenskaper som levereras med den nya sorten är ett nytt hårdmetallsubstrat med optimerad mikrostruktur, vilket minskar förekomsten av plastisk deformation i applikationer med hög matning. Den betydligt högre beständigheten mot plastisk deformation har lett till en tydlig breddning av tillämpningsområdet, som rymmer hårdare stål och högre produktivitet än med den befintliga sorten GC4305. 

Den nya sorten GC4405 innefattar den andra versionens Inveio®-beläggning. Versionen är specifikt utvecklad för att stå emot gropförslitning, som annars är vanligt inom P05-applikationer. Till skillnad mot den första versionen har den andra versionens Inveio®-beläggning ett aluminiumoxidskikt, där kristallerna har ännu tydligare vertikal orientering mot det ytan, vilket förbättrar slitstyrkan och ger jämnare kvalitet och prestanda.

Den nya sorten ger tydliga förbättringar vad gäller produktivitet och livslängd, i synnerhet vid bearbetning av stål med en hårdhet över 300 HB. Sorten är också lämplig för bearbetning av mjukare stål – där det numera inte krävs någon skärvätska, vilket är en stor fördel ur ett hållbarhetsperspektiv.

Vid utförliga jämförelser mellan befintliga GC4305 och nästa versions stålsvarvningssort GC4405, påvisades att livslängden ökar med 30–130 %, vilket främst beror på högre motstånd mot plastisk deformation och gropförslitning.

GC4405 rekommenderas för kontinuerlig grov till medelfin bearbetning under stabila förhållanden och långa ingrepp. Sorten är lämplig för bearbetning med hög matning och medelgrova, grova eller wipergeometrier i hårdare stål än 300 HB, eller för bearbetning med hög matning och/eller hög hastighet i mjukare stål än 300 HB. 

Sorten bör användas i ISO-applikationsområde P05 (P01–P10). Den är optimerad för låglegerat härdat stål (P2.5) men rekommenderas även för högproduktivitetsapplikationer i låglegerat stål (P2.1) och olegerat stål (P1.2) 

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Tipsa en kollega

0.047