23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya CoroMill® MR80

För tillförlitlig och kostnadseffektiv plan- och profilfräsning 

Sandvik Coromant – specialisten på skärverktyg – lanserar det nya fräskonceptet CoroMill® MR80, som är anpassat för krävande grovfräsning i ett brett applikationsområde för plan- och profilfräsning i stål och rostfritt stål. 

”CoroMill® MR80 är ett dubbelsidigt rundskärskoncept med fler skär än hos konventionella rundskärsfräsar”, säger Sangram Dash, Sandvik Coromants Global Product Application Specialist för fräsverktyg med vändbara skär. ”Konceptet är perfekt för mindre skärdjup – upp till 3 mm – i planfräsnings- och profilfräsningsapplikationer med stål och rostfritt stål.”

Ursprungligen utvecklades produkten för bearbetning av rostfria gjutkomponenter i fordonsindustrin, i synnerhet turbokompressorer och avgasgrenrör, men därefter har den vidareutvecklats för att passa ett bredare spektrum av stålfräsningsapplikationer där säkerheten från runda skäreggar efterfrågas – som i formverktygssegmentet. Det här har lett till att CoroMill® MR80 är ett ytterst kapabelt och mångsidigt fräskoncept som erbjuder högre produktivitet och förbättrad ekonomi i en rad operationer, utan att kompromissa med säkerheten.

”Den runda skäreggen anses vara den säkraste varianten för svårare material och sega material”, säger Sangram Dash. ”Underläggsplattan ger ytterligare säkerhet för skärkroppen genom att skydda mot både deformation och olyckshändelser. Plattan stabiliserar också skäret i skärläget genom att begränsa mikrorörelser under bearbetningen.” Den ekonomiska CoroMill® MR80-lösningen innefattar dubbelsidiga skär med 12 indexeringsmöjligheter vid användning med ett skärdjup på högst 3 mm. 

”Det innebär att fler detaljer kan tillverkas per skäruppsättning”, säger Sangram Dash. ”Fler skär på skärkroppen gör det dessutom möjligt att använda högre matningshastighet, för ökad produktivitet. Allmänt hög säkerhet och tillförlitlighet innebär dessutom minskad risk för skador på skärkroppen och skären – även det bidrar till att minska kostnaderna.”

Tack vare den lätta skärgeometrin kan CoroMill® MR80 även användas som problemlösare vid svårare bearbetningsförhållanden – även med långa överhäng.

”Rostfria gjutkomponenter för fordon har ofta avancerad form och monteras därför på fixturer som inte är särskilt väl lämpade för högre skärkrafter”, säger Sangram Dash. ”Det är också vanligt med operationer där fräsen måste monteras på en lång adapter för arbete vid stora djup. I båda fallen måste skärkrafterna begränsas, så att vibrationer undviks. CoroMill® MR80 är ett dubbelsidigt negativt koncept, men arbetar med förhållandevis låga skärkrafter och är därmed en lämplig lösning för sådana applikationer.”

CoroMill® MR80-sortimentet erbjuder cylindriska och dornmonterade fräskroppar, med diametrar från 32 mm till 100 mm, 3–12 tänder, jämn tanddelning samt skydd från underläggsplatta. Alla fräskroppar har invändig skärvätsketillförsel. De dubbelsidiga E-L50-skären erbjuder exakt och enkel indexering (6 + 6), med ett rekommenderat skärdjup på 3 mm.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Tipsa en kollega

0.047