23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

HYDAC expanderar - nytt kontor i Göteborg

HYDAC växer ytterligare och öppnar kontor i Göteborg för att stärka den lokala marknadens behov. I denna nya era är samarbete och förnybar energi  viktiga drivkrafter och ett helhetstänk inom elektrifieringen.

Sedan många är HYDAC är en stark utvecklingspartner för mobila maskiner - från planering till eftermarknad. Med stark marknadskunskap hjälper vi till att utveckla tillämpningar för nästa generationens mobila maskiner. Tack vare vår globala närvaro förstår vi den lokala marknadens behov och hjälper till att skapa maskiner med bästa möjliga teknik, i vår expansion och än mer lokal närvaro är vi stolta över att öppna upp kontor i Göteborg. 

Göteborg är strategiskt viktigt för HYDAC i den  för elektrifiering som framskrider och är en mycket viktig del i HYDACs affärer. Förutom vår expertis inom hydrauliken är en av styrkorna vi erbjuder ett helhetstänk inom elektrifieringen,  vare sig det handlar om elektricitet med batterier som energilagring eller bränslecell med passande vätetank för tillämpningar med hög effekt. Med omfattande kunskaper inom båda teknikerna kan våra experter erbjuda ett aktivt stöd. Med allt som har med fordon, maskiner och även strömförsörjningen, infrastrukturen och produkttekniken att göra.

HYDAC har redan idag en stark marknadsandel i Göteborg, men ser en stor potential i att öka då staden är ledande i Sverige och Europa inom elektrifiering och emobility, bland annat:

Göteborgs Stads elektrifieringsplan 2021–203012, som är en strategisk handlingsplan för att främja ett elektrifierat transportsystem i staden. Planen innehåller mål, indikatorer, aktiviteter och samverkansformer för att öka andelen el- och vätgasdrivna fordon, infrastruktur och tjänster.

Göteborgs Stads fordonsflotta, som har ett mål att vara fossilfri3 senast 2023. Detta innebär att staden satsar på att köpa eller leasa elbilar och laddhybrider, samt att bygga ut laddinfrastrukturen för stadens egna fordon. Staden har också ett ramavtal med Volvo Cars för att hyra elbilar med flexibla villkor.

Göteborgs starka fordonsindustri, som är en drivkraft för innovation och utveckling inom elektrifiering och emobility. Flera stora aktörer som Volvo Cars, Volvo Trucks, CEVT, Polestar, NEVS och Geely har sina huvudkontor eller forsknings- och utvecklingscenter i Göteborg. Dessa företag samarbetar också med akademi, myndigheter och andra aktörer i olika projekt och initiativ för att främja elektrifiering och emobility i regionen.

Göteborgs forsknings- och innovationsmiljö, som är en viktig resurs för kunskap och kompetens inom elektrifiering och emobility. Göteborg har flera framstående universitet och högskolor som Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, Högskolan i Borås och Högskolan i Skövde, som bedriver forskning och utbildning inom relevanta områden. Det finns också flera forskningsinstitut och innovationshubbar som RISE, Lindholmen Science Park, MobilityXlab, Drive Sweden och ElectriCity, som erbjuder plattformar för samverkan, testning och demonstration av nya lösningar.

Göteborgs engagerade invånare, som är intresserade av att använda el- och vätgasdrivna fordon, infrastruktur och tjänster. Göteborg har en hög andel elbilsägare jämfört med andra städer i Sverige, samt ett växande antal användare av elcyklar, elscootrar och andra former av mikromobilitet. Staden har också flera exempel på framgångsrika tjänster som bygger på delad mobilitet, såsom Västtrafiks kollektivtrafik, Sunfleet/Volvo Car Mobilitys bildelning, Styr & Ställs cykeldelning och Bzzts eltaxi.

I denna nya era är samarbete och förnybar energi  viktiga drivkrafter för hållbarhet och innovation. 

Vill du komma i kontakt en av våra experter: 
Tel:  08-445 29 70
 info@hydac.se

HYDAC AB
Domnarvsgatan 29
16353 Spånga
Sweden
www.hydac.se  

Följ oss gärna på Linkedin & Youtube för mer spännande innehåll!

På Bilden:
Fredrik Kjellgren Head of New Technologies 
Christian Fröberg  Account Manager Team Mobil
Martin Viktorsson  System Architect
Annelie Ivansson Head Of Marketing & Communications
Joakim Fond Manager Director 

Hydac AB
Domnarvsgatan 29
163 53 Spånga
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5562061324

Kontaktperson

AI

Tipsa en kollega

0.094