23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics investerar i mätsystem från SPM

SPM Instrument har mottagit en beställning gällande handinstrumentet Leonova Diamond och den trådlösa vibrationsgivaren Airius LTE-M från Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics avdelning i Stenungsund.

Det handhållna instrumentet Leonova Diamond för konditionsmätning i tuffa industriella miljöer har oöverträffad mätprestanda och erbjuder många kraftfulla analys- och felsökningsfunktioner. Instrumentet är bestyckat med de patenterade mätteknologierna SPM HD för stötpulsmätning samt HD ENV för vibrationsövervakning, s k HD-teknologi, för exceptionellt långa förvarningstider om nedsatt mekanisk kondition. Det möjliggör planering av underhållsinsatser med mycket god framförhållning.

I ordern ingår även den avancerade och användarvänliga mjukvaran Condmaster Ruby där mätdata sparas och analyseras, bland annat med hjälp av AI-baserat beslutsstöd. Condmaster erbjuder även integrationsmöjligheter mot överordnade system via Rest API och OPC UA.

Tobias Abrahamsson, underhållsingenjör på Bilfinger, kommenterar valet av system: ”Bilfinger ser en ökad efterfrågan på denna typ av förebyggande underhåll och önskade då ett system med många alternativ funktions- och mjukvarumässigt. Det anser vi att vi får med en Leonova Diamond samt mjukvaran Condmaster. Detta inklusive god support från ett företag med lång erfarenhet i branschen som agerar i samma kundkrets som Bilfinger Nordics gjorde SPM Instrument till vårt val av leverantör.

Ordern omfattar också ett antal trådlösa givare av modell Airius LTE-M, som mäter treaxiell vibration och temperatur. Mätdata överförs till Condmaster-databasen via Telias mobilnät. ”Bilfinger Nordics ser stora möjligheter med smidig dataöverföring via mobilnätet på kundens anläggningar där Wi-Fi eller fast installation inte är görbar. Minskad risk för dataintrång och möjligheten att tillståndskontrollera roterande utrustning på utmanande geografiska placeringar ser vi som ett stort plus”, säger Tobias Abrahamsson.      

Industriserviceleverantören Bilfinger Nordics ingår i Bilfingerkoncernen och levererar underhåll, ingenjörsarbete, projekt- och drifttjänster åt on- och offshorekunder via sina enheter i Sverige, Norge och Finland. Cirka 3.600 medarbetare är verksamma i Bilfinger Nordics affärsområden Engineering & Projects, Maintenance, Insulation, Piping och Scaffolding.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Tipsa en kollega

0.049