23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mångsidig spår- och avstickning med hög stabilitet

CoroCut® 2 ger förbättrade prestanda i alla spår- och avstickningsoperationer

Sandvik Coromant, specialisten på skärverktyg och verktygssystem, uppgraderar det väletablerade avsticknings- och spårsvarvningskonceptet CoroCut® 1-2. Förbättrad stabilitet, ännu mer flexibilitet och tydliga produktivitetsvinster är några av fördelarna som det nya CoroCut® 2-systemet genererar.

CoroCut® 1-2 är sedan länge en hörnpelare inom avstickning och spårsvarvning, och konceptets mångsidighet och tillförlitlighet har gjort det till en uppskattad följeslagare i många verkstäder. Nu genomförs en större uppgradering av konceptet, som därmed blir CoroCut® 2.

Vad kan vi förvänta oss av nya CoroCut® 2? ”Till att börja med vill jag slå fast att alla egenskaper och fördelar som man är van vid från det befintliga konceptet – det vill säga mångsidighet, kostnadseffektivitet och säker bearbetning – fortfarande är kvar”, säger Jenny Claus, avsticknings- och spårsvarvningsproduktchef hos Sandvik Coromant. ”Vi samarbetar nära kunderna och delar med oss av våra kunskaper samtidigt som vi försöker lyssna på dem och fånga upp deras synpunkter och behov. Resultatet har blivit mycket positivt.” 

Stabilitet är avgörande i alla avsticknings- och spårsvarvningsoperationer. Den främsta utmaningen är att hålla skäret på plats, för att minimera alla typer av skärrörelser. Vårt etablerade gränssnitt med skena, som hittills har varit tillgängligt endast för medelstora och stora skär, ger mer exakt skärplacering och gör att skäret blir bättre på att stå emot sidokrafter. Gränssnittet med skena blir nu tillgängligt även för mindre skärstorlekar, vilket ger stabilitet i alla operationer. 

CoroCut® 2-avstickningsbladen har uppgraderats med invändig skärvätsketillförsel och förbättrad fastspänningskonstruktion som ger högre fastspänningsstyrka och bättre stabilitet i sidled – en välkommen fördel vid fasning före avstickning. Verktygshållare med precisionstillförsel av skärvätska har uppdaterats med skruvfastspänning, vilket – i kombination med det stabila skärlägesgränssnittet – minimerar skärrörelserna utan att klämkraften försämras.

Andra viktiga egenskaper i uppgraderingen är nya och uppdaterade sorter och geometrier, däribland det nya förstavalet GC1225, ett wiperutförande för alla avstickningsgeometrier samt starkt förbättrad egglinjekvalitet på alla skär. ”Det som gör lösningen unik är vår egenutvecklade och patenterade produktionsteknik”, säger Fredrik Selin, Product Application Specialist hos Sandvik Coromant. ”Med bättre ämneskvalitet från vår nya produktionsteknik uppnår vi mindre spridning vid egglinjen. Det innebär att vi kan ha lägre tolerans och göra mindre eggavrundningar än tidigare, med längre och mer förutsägbar skärlivslängd som resultat.”

CoroCut® 2 kan användas i alla typer av avsticknings- och spårsvarvningsapplikationer med skärdjup lämpliga för tvåeggade skär. De närliggande koncepten CoroCut® QD och CoroCut® QF rekommenderas för större skärdjup, och CoroCut® QI är första val för invändig spårsvarvning och axiell spårsvarvning vid små diametrar.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Tipsa en kollega

0.031