23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Profiler som säkerhetsanordning i bilen

Snävaste böjningsradie vid extremt höghållfasta material samt funktion och säkerhet trots reducerad vikt – med Welsers geniala koncept behöver man inte kompromissa!

Sätesskenor i bilar är en symbol för den enorma tekniska utmaning, med högsta kvalitet och funktionalitet som krävs. Sådana uppgifter motsvarar enligt en av de större biltillverkarna Welser Profiles kompetens. I området kring sätesskenan i sig är endast minimalt utrymme tillgängligt, vilket kräver mycket snäva böjningsradier. Speciellt vid höghållfasta stål från 1000 MPa är detta en utmaning för verktygsmakarna då särskilt höga skärnings- och formningskrafter är nödvändiga. Stansverktyget ska trots filigrana konturer inte påvisa några förslitningar, inte spricka och ska därtill bespara ytterligare processteg.

Genom att använda vårt CAD/CAM-system kan varje steg i “evolutionen“ av verktyget anpassas och utvecklas till de nya kraven. Därför ser varje profil- och verktygsgeneration olika ut. Konstruktionsarbetet för aktuell verktygsgeneration uppgår tidvis till ett års arbete för två man. Urvalet av lämpliga verktygsstål, tillhörande värmebehandling och högpresterande PVD-beläggning är avgörande faktorer.

Lärande effekter från tidigare produktioner möjliggör kontinuerliga optimeringar och anpassning till nya omständigheter. Största uppmärksamhet ägnas åt processäkerhet – vilket är enda sättet att se till att produkterna uppfyller alla punkter i specifikationen.

Welser 

AB Welser Profiler
Svandammsvägen 17A
126 35 Hägersten
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561961474

Kontaktperson

MJ
Mirza Jaskic
Sales Manager
+46 707740250 M.jaskic@welser.com

Tipsa en kollega

0.047