23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ISCAR BARRELMILLS - nya mångsidiga fräsar

Femaxlig bearbetning används alltmer eftersom den ger betydande fördelar genom att komplexa komponenter kan bearbetas i en och samma maskinuppspänning. Metoden ger hög bearbetningsnoggrannhet och kortare cykeltider.

Traditionellt används fullradiepinnfräsar för bearbetning av 3D-ytor. Utveckling av femaxliga fleroperationsmaskiner och CAM-system har dock medfört att verktyg med en annan typ av skärgeometri växt fram, s.k. barrelmills. Femaxlig bearbetning i kombination med datormodellering av komplexa former har gjort att fräsar med radiesegment ger stora fördelar.  

Teoretiskt ger fullradiepinnfräsar en punktformad kontakt med profilytan. Fräsning med fullradiepinnfräsar kräver att förflyttningen i sidled minskas, för att ge en högkvalitativ yta, vilket i sin tur ökar cykeltiden. En effektiv lösning för att övervinna detta hinder, särskilt vid femaxlig bearbetning är att använda barrelmills som ger en mycket jämnare yta och kortare processtid genom att antalet passeringar minskar.

I ISCAR:s verktygsserie NEOBARREL (bild 1) ingår solida hårdmetallpinnfräsar, MULTI-MASTER och vändskärspinnfräsar. Nu utökar Iscar sortimentet av barrelmills med fler varianter:

  •  NEOBARREL-skär har två skäreggar (bild 2) och är designade för att monteras som enda skär i en BALLPLUS-pinnfräs. Skärets konstruktion i kombination med stabil fastspänning gör det möjligt att öka matningen per tand i jämförelse med de matningsvärden som rekommenderas för solida hårdmetallpinnfräsar och fräsar med utbytbara skärhuvuden, typ MultiMaster. NEOBARREL-skären finns i två utföranden. 

  • ISCAR:s verktygsserie MULTI-MASTER består av verktyg med utbytbara skärhuvuden i solid hårdmetall. Seriens utbud av barrelmills (bild 3) utökas med fler radiealternativ. Med MULTI-MASTER konceptet med utbytbara skärhuvuden används mindre hårdmetall vilket ger kostnadsfördelar och är bra ur en hållbarhetssynpunkt. Med den stora variationen på verktygskroppar, skaftförlängare och reduceringsdelar för modulär verktygsuppbyggnad kan användaren sätta samman verktyg som är perfekt anpassade även till mycket komplex bearbetning.

Iscars hela sortiment av Barrelmills hittar du i Iscars nya katalog ”BARREL-SHAPED ENDMILLS” som du kan läsa eller ladda ner under Publikationer-Kataloger på iscar.se.

Lär dig mer om hur du använder barrelmills i Iscars ”Userguide för Barrelmills”. Du hittar den under kalkylatorer i Iscars verktygsväljare NEOITA på iscar.se.

Iscar Sverige AB
Kungsängsvägen 17B
Box 845
751 08 UPPSALA
Uppsala kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562968858

Kontaktperson

AP
Annika Peterson
Marknad
annikap@iscar.se

Tipsa en kollega

0.031