23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Superfinishing av hål

På EMO 2023 i Hannover presenterar Horn en innovativ förlängning för Supermini-systemet inom ultrafin bearbetning. Tillverkaren av precisionsverktyg har lagt till en variant med en precisionsslipad spånyta till Supermini-systemet, speciellt för ultrafin bearbetning av hål. Tack vare precisionsslipning av skäreggen är den fri från skåror när den förstoras cirka 200 gånger. Verktygssystemet kan användas från en innerdiameter på 0,3 mm. Den skarpa skärgeometrin möjliggör processäkerhet även med mycket små inmatnings- och skärmatningshastigheter. Den specialutvecklade beläggningen är lämplig för rostfria stål, icke-järnmetaller och andra metalliska material.

Skäret i Supermini Type 105-systemet kräver endast en verktygshållare för långt över 1 000 skärvarianter. Detta gäller både vänster- och högerversion. Hårdmetallskären finns i belagda och obelagda versioner i olika sorter för varje applikation, inklusive hård bearbetning upp till 66 HRC. Tvärsnittets patenterade droppform har en vibrationsdämpande effekt och ger utmärkt repeterbarhet vid skärbyte. Invändig skärvätsketillförsel till skäret ökar skärlivslängden, förbättrar skärprestandan och förbättrar spånborttagningen. Horn erbjuder verktygen med element för ansiktsklämning. Detta gör det till exempel möjligt att enkelt byta skäret utan att behöva ta bort hållaren från maskinen.
Historia Horn Supermini:
1989 lanserade HORN det tekniskt överlägsna Supermini-systemet på världens största metallbearbetningsmässa, EMO i Hannover, Tyskland. Efter omfattande teknisk utveckling var det möjligt att framgångsrikt tillverka invändiga spårsvarvningsverktyg med precision för hål ner till 5 mm (0,197") i diameter. Supermini-systemet föddes och blev med tiden en av Horns mest framgångsrika produkter. Dessutom var Supermini-systemet det första precisionsverktyget som drog nytta av Horns egna ytbeläggningar.

HORN Sverige
Noravägen 1
691 53 Karlskoga
Karlskoga kommun
Sverige
VAT nummer: SE502072056001

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031