23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Fem nominerade till Stora Leverantörspriset

Förra veckan hade priskommittén för Stora Leverantörspriset 2023 möte för att diskutera årets nomineringar. Fem företag har nominerats men bara en kommer stå som vinnare den 12 oktober på SLD2023.

Svensk fordonsindustris mest prestigefyllda utmärkelse delas ut varje år på Stora Leverantörsdagen i Göteborg. Förra året gick priset till AGES industri, för arbetet med att ta metallindustrins hållbarhetsarbete till nya höjder samt generöst dela med sig av det till andra svenska leverantörer. Den 12 oktober är det dags för FKG att dela ut priset för 2023.

Priskommittén för Stora Leverantörspriset består av FKGs styrelseordförande Martin Lidén, vice styrelseordförande Christina Holgerson, vd Peter Bryntesson, vinnarna från de två senaste åren – Anders Magnusson (AGES) och Clas Tengström (Bror Tonsjö) samt Göran Björklund, seniorkonsult på FKG:s kommunikationsbyrå Newsroom.

Stora Leverantörspriset delas årligen ut av FKG till den individ eller organisation som gynnat branschens utveckling i Sverige. Områden som juryn bedömer är design, entreprenörskap, miljö, internationalisering samt forskning och utveckling.

Årets nominerade företag är Bulten, Nitator, National Sweden, Nolato Silikonteknik och VBG Group.

Bulten: Ett företag med en av branschens äldsta komponenter som genom nytänkande affärsmodeller håller sig högaktuella och konkurrenskraftiga, med fokus på samtidens viktigaste värderingar.

Nitator: Familjeägt bolag som på senaste har tagit begreppet hållbarhet till en ny nivå. Detta fokuserat till miljömässig och social hållbarhet där man t.ex. har tagit in en egen SFI lärare som verkar på arbetstid.

National Sweden: National Sweden har under de senaste åren gjort stora investeringar på energieffektiva lösningar och cirkulära processer med återvunna material, något som de kommunicerat på ett inspirerande sätt.

Nolato Silikonteknik: Företag som nyligen kommit in i fordonsindustrin och på rekordtid tagit stora marknadsandelar med sin elektromagnetiska avskärmningslösning.

VBG Group: VBG group har under de senaste åren gjort ett imponerande hållbarhetsarbete, fokuserat på social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Till detta en öppen kommunikation som har gjort den till en ledstjärna inom området.

Priskommittén kommer genom diskussion och röstning utse en vinnare, som tilldelas priset den 12 oktober. Anmäl dig till SLD2023 HÄR.

Bilden: Vinnare av Stora Leverantörspriser 2022 Anders Magnusson, AGES.

FKG
Lindholmspiren 3
417 56 GÖTEBORG
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5563325181

Kontaktperson

GV
Gabriella Virdarson
gabriella.virdarson@fkg.se

Tipsa en kollega

0.031