23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SLD2023: Noll klimatavtryck i fokus för Polestar

Tre veckor kvar till SLD2023, som vanligt med en uppställning tunga branschprofiler. En av dem är Klas Magnusson på Polestar, head of EMEA procurement and global real estate. – Jag ser fram emot intressanta samtal med andra OEM:er och leverantörer, säger han.

Klas Magnussons eget framträdande kommer att ha fokus på vad som händer på företaget just nu. Vad Polestar har på gång, deras fokus i form av ständiga förbättringar av bilarna, hållbarhetskraven och synen på samarbete.
– Jag kommer även att berätta mer om Polestar 0, vårt projekt för att skapa en helt klimatneutral bil till 2030, säger han.
Underleverantörer är en given del av verksamheten. För att klara jobbet behöver de olika samarbeten, bland annat konsulter som kommer in och gör en insats.
– I närtid kommer det finnas ett behov av det, men inte uteslutande inom teknik, utan även andra områden.

South Carolina, nästa.
Med tanke på USA:s IRA-paket borde det ligga nära till hands för bolaget att bygga upp en fabrik i exempelvis South Carolina, där Volvo finns på plats. Jo, säger Klas Magnusson, den bollen är de redan på.
– Absolut, Polestar 3 kommer att börja produceras i Ridgeville, South Carolina, med start nästa år.
När det gäller att medverka på SLD 2023 menar han att organisationer som FKG behövs.
– Vi är stora förespråkare för gränsöverskridande samarbeten och det är FKG ett bra exempel på. Bilbranschen befinner sig i en av de största omställningarna genom tiderna och informationsdelning, inspiration och samarbete är nyckeln till att lyckas.
Nu efterlyser Polestar en omställning i leverantörskedjan – mot zero carbon footprint.
– Tillsammans med våra partners utför vi avancerad forskning för att hitta lösningar för klimatneutrala material i tid till 2030.
Hinner du ta del av SLD själv, mer än när du talar?
– Jag är med på förmiddagen och kommer även att vara tillgänglig under paus och lunch för att tala med de andra deltagarna. Möjligheten att träffas, utbyta meningar och inspireras … det gynnar både leverantörerna och oss som kund.

Anmäl dig till SLD2023 på FKG.se.

FKG
Lindholmspiren 3
417 56 GÖTEBORG
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5563325181

Kontaktperson

GV
Gabriella Virdarson
gabriella.virdarson@fkg.se

Tipsa en kollega

0.046