23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya detekterbara packningar förbättrar säkerheten

Ibland går saker sönder i produktionen, och om oturen är framme kan trasiga delar i värsta fall nå ända fram till konsumenterna. Därför väljer allt fler magnetiska Viton-packningarna, eftersom även små bitar omedelbart registreras av metalldetektorer

Av Karina Davids – kdmarketingsupport.dk

Främmande föremål i produkter kan stå tillverkaren dyrt
I livsmedelsindustrin är konsumentsäkerhet något av det som prioriteras högst. Samtidigt ska produktionen effektiviseras och kostnaderna sänkas och även små åtgärder kan göra stor skillnad.

Ett av de områden man fokuserar på är att minimera tiden för stopp i produktionen när saker går sönder och man misstänker att främmande föremål kan ha hamnat i produktionskedjan. Om sådant händer måste man vara helt säker på att inga bitar når konsumenterna. Att återkalla produkter är mycket dyrt och det riskerar också att försämra företagets anseende hos kunderna.

Därför har många livsmedelsföretag investerat i toppmodern detekteringsutrustning, främst röntgen- och metalldetektorer, som ger ökad säkerhet. Hittills har det dock varit svårt att detektera bitar av bland annat plast- och gummipackningar, men det har den danska tätnings- och packningsexperten Carsten Holm A/S nu tagit fram en lösning på.

Effektiv detektering ger förbättrad säkerhet
”Vi vet att bitar av trasiga packningar kan vara ett problem, särskilt i livsmedelsindustrin. Därför har vi tagit fram ett nytt Viton-material som enkelt kan detekteras av våra kunders moderna röntgen- och metalldetektorer”, berättar produktionschef Henrik Munkøe på Carsten Holm A/S.

Viton är ett fluorkolelastomermaterial som redan i sig är extremt väl lämpat för bruk i livsmedelsindustrin tack vare dess goda resistens mot alla slags fetter samt mot smörjmedel, kemikalier och lösningsmedel. Materialproducenten har nu förenklat visuell detekterbarhet med hjälp av blå färg och har dessutom tillsatt ett pulver av rostfritt stål vilket gör materialet magnetiskt.

Det innebär att kunderna i livsmedelsindustrin – efter kalibrering och test av detekteringssystemen – kan vara säkra på att inga av de produkter som lämnar fabriken innehåller bitar av trasiga Viton-packningar.

Nöjda kunder
Carsten Holm A/S introducerade de nya packningarna 2020 och har redan fått positiv feedback från kunderna om att det nya materialet fungerar som avsett.

Samtidigt stiger efterfrågan, särskilt på specialpackningar. Här använder sig Carsten Holm A/S av företagets avancerade CNC-maskiner som gör det möjligt att producera i stort sett alla slags packningslösningar utan att behöva utveckla dyra gjutverktyg.

 

Om Carsten Holm gruppen
Företaget grundades av Carsten Holm 1979. Idag leds det familjeägda företaget av andra generationen.Carsten Holm A/S utvecklar, tillverkar och marknadsför standard- och specialpackningar för alla delar av den danska och internationella industrin.

Företaget har för närvarande 40 anställda i Danmark och Sverige och 10 personer i företagets kinesiska dotterbolag, Holm Sealing Solutions LTD, i Suzhou i Kina.Carsten Holm AB
Kielbergvej 16
5750 Ringe
Faaborg-Midtfyn Kommune
Danmark

Kontaktperson

Michael Jacques Lauritsen
Försäljningschef
mjl@carstenholm.dk

Tipsa en kollega

0.032