23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Därför kan du inte stå utanför molnbaserade affärssystem

Framtidens affärssystem är i molnet, det är ett som är säkert. Vi har fått en pratstund med Norges främsta expert när det kommer till affärssystem, Bo Hjort Christensen. Här delar han med sig av sina tankar kring framtidens affärssystem, vilken roll AI kommer spela och hur du ska tänka när du upphandlar nytt ERP.

Det Bo Hjort Chrisensen inte vet om affärssystem, det är inte värt att veta. I hemlandet Norge är han lite av en legend inom affärssystemvärlden han har varit involverad i både utvecklingsfrågor, agerat rådgivare och jobbat som konsult. Han undervisar även på Handelshögskolan BI i Oslo. Han har även skrivit flera böcker om affärssystem. 

Den viktigaste trenden eller förändringen när det kommer till affärssystemen enligt Bo är resan till molnet och att affärssystemen numera levereras som tjänst.

- Det här är mycket större och mer komplext än vad marknaden kanske är med på, menar Bo. Alla leverantörer idag har en molnstrategi och en leveransmodell som de vill använda. Det här har lett till att kunderna inte längre kan välja mellan on-premise och molnet utan de är mer eller mindre tvingade in i ett molnspår. Kraften i den här utvecklingen är så stark så kunderna får bara hänga med, fortsätter Bo.

- Det här ställer större krav på företagen, att sätta sig in i de olika leveransmodellerna och förstå vad de innebär. Det finns många olika varianter med både för och nackdelar. Så det är en svår problemställning för många att sätta sig in i, säger Bo.

Läs hela artikeln på vår hemsida och få svar på: 

  • Varför är frihetsgraderna i ett system viktigt? 
  • Vilken är den vanligaste frågan de flesta har när de ska upphandla nytt affärssystem? 
  • Varför är cost of ownership viktigt? 
  • Hur ser framtiden ut? 
  • Vilken roll kommer AI spela? 
  • Vilka är de tre viktigaste tipsen Bo har att ge företag? 

✨Länk till intervjun ✨

Jeeves Information Systems AB
Kungsgatan 44
111 35 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563434215

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.062