23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny 5-axlig maskin i drift hos Östrand & Hansen

Företagets historiskt största investering är nu driftsatt.

På Östrand & Hansen konstruerar och tillverkar man pressverktyg för plåtbearbetning, lösningar för industriautomation samt specialmaskiner. 

All tillverkning är kundunik och projektstyrd.

Företaget grundades 1974 och har under alla år haft egen komponenttillverkning. Man har sedan tidigare en avancerad maskinpark, men väljer nu att ytterligare modernisera och ta ett tekniskt kliv när man investerar i en ny bearbetningscell från DMG Mori bestående av en 5-axlig Flerop DMU 75 monoBLOCK. Till denna maskin är det kopplat en palettpool PH Cell 300 med plats för paletter i storleken 500×500 mm.

”Genom denna investering effektiviserar vi vår produktion och kan erbjuda våra kunder utökad kapacitet och än mer avancerade och kostnadseffektiva lösningar” säger företagets VD och delägare Mikael Ronder.

”Vi ger också våra medarbetare en ny utmaning och stärker vårt varumärke som en attraktiv arbetsplats och arbetsgivare” fortsätter han.

Företaget har haft en god utveckling sedan 2015, då en ny ägargrupp tog över verksamheten, och verksamheten i Bankeryd omsätter idag över 40 MSEK. 

”Vi har utökat vår kundbas och haft framgång hos en rad nya kunder de senaste åren, och fått förtroendet att leverera allt större projekt med lyckade resultat. Vi har en god orderstock och ser väldigt positivt på framtiden. Tillsammans med systerföretaget Hjo-Verktyg som vi förvärvade för några år sedan är vi numera en av de större svenska aktörerna inom vår bransch”, avslutar Mikael Ronder.

Östrand & Hansen AB
Tallvägen 1
564 35 Bankeryd
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561853440

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.063