23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

30 år med fokus på tillväxt och kvalitetspackningar

På STEFFCA levererar vi packningar och tätningar till en lång rad olika branscher. Nu under jubileumsåret har vi fått platsbrist och planerar för ett nytt, stort domicil.

Förfallodatum
den 1 januari 2028

”Vi har ständigt siktet inställt på att expandera och ge alla våra kunder suverän service. Drivkraften är att bli bättre och snabbare på att tillverka packningar och tätningar. För oss är stagnation lika med tillbakagång. Mikkel och jag lärde oss att driva ett företag på det sättet av vår far, och det tänker vi inte ändra på.” Det säger vår vd Martin Steffensen. Han äger STEFFCA A/S tillsammans med sin bror Mikkel Steffensen ‒ ett företag som deras föräldrar grundade för 30 år sedan.


PLATSBRIST

Enligt Martin Steffensen är det roligaste med att driva företag att utveckla och få allt att växa. Men tillväxten innebär att STEFFCA nu har fått ont om plats i anläggningen på Romsøvej i Nyborg. Det har till och med varit nödvändigt att förvara vissa råvaror i containrar och hos grannen för att få plats med en nyinköpt maskin. 

”Vi har ungefär 3 000 m2 här och det räcker inte. Layouten är inte heller optimal, eftersom vi har expanderat flera gånger i form av extra tillbyggnader, vilket är en logistisk utmaning. Vi ligger därför mycket långt framme i våra planer på att bygga ett nytt domicil på ca 6 000 m2.”


FÖRETAGETS SOCIALA ANSVAR

På STEFFCA är företagets sociala ansvar en viktig del av vårt DNA och själva fundamentet för vårt sätt att bedriva verksamhet. Det är en arbetsplats med plats för alla och där alla är lika viktiga. 

”Vi vill väldigt gärna hjälpa människor som står utanför arbetsmarknaden att få ett jobb. Av våra 43 medarbetare har sju anställts efter att ha genomgått en arbetsprövning hos oss. Vissa är på flextid och andra på heltid, men de har alla det gemensamt att de gör ett fantastiskt jobb varje dag tillsammans med resten av STEFFCA-teamet,” säger Martin Steffensen. 

”Vi stödjer även privata och offentliga initiativ såsom Nyborg Voldspil, Odense Handboll, Danska Röda Korset och Danmarksinnsamlingen.”


ETT BANBRYTANDE KLIV UT I VÄRLDEN

Den 1 februari 2023 öppnade STEFFCA ett försäljningskontor i Tyskland. Med Mikkel Steffensen som exportchef har vi redan byggt upp en god exportverksamhet, och strategin har under några år varit att göra ytterligare satsningar. 

Först på listan var Sverige, eftersom våra produkter redan är välkända där. Men när en tysk branschkunnig anmälde sitt intresse för att ingå i STEFFCA-teamet tog ledningen tillfället i akt. 

”Vi har redan en del kunder i Tyskland. Det är en marknad av viss kaliber med en stor andel tung industri. Vi kan redan se att våra satsningar bär frukt i form av nya order och förfrågningar,” säger Martin Steffensen och tillägger att man lätt kan kopiera konceptet från Tyskland till andra länder. 


FRÅN GARAGE TILL AKTIEBOLAG OCH GENERATIONSSKIFTE

STEFFCA uppstod i ett garage hemma hos Kurt och Dorthe Steffensen i Skalkendrup, Danmark. Makarna Steffensen hade varit verksamma i kaminbranschen, och de var övertygade om att det fanns utrymme på marknaden för en ny leverantör av glasfiberband. 

Med tiden utökades sortimentet med fler produkter som under de första åren oftast var relaterade till kaminbranschen. Handskar tillverkades exempelvis både på adressen i Skalkendrup och på fängelset i Ringe. 

1998 gick sönerna med i företaget som de två första anställda. Inte långt därefter, 1999, omvandlades STEFFCA till ett aktiebolag för att underlätta ett generationsskifte.


FÖRVÄRV LEDDE TILL FEM ÅRS UTVECKLING

Det tillkom ytterligare produkter och vi var tvungna att flytta hemifrån till Nyborg. Nästa viktiga steg kom 2008, när dåvarande försäljningsingenjör och numera försäljningschef René Jeppesen fick reda på att en packningsfabrik i Esbjerg var till salu.

”Vi åkte dit för att titta på den. På ett efterföljande familjerådsmöte kom vi överens om att köpa den och därmed hoppa fem år framåt i vår utveckling. Samtidigt påbörjade vi en utbyggnad här på Romsøvej, vilket innebar att vi ett år senare kunde stänga fabriken i Esbjerg och konsolidera produktionen i Nyborg. Men förvärvet i Esbjerg var avgörande för vår nuvarande position med STEFFCA,” säger Martin Steffensen.


PROFESSIONELL STYRELSE

Under samma period blev Martin och hans bror ensamägare, men Kurt Steffensen sitter fortfarande i styrelsen. Den har nyligen stärkts med affärsmannen Jørgen Andersen som ordförande och advokaten Jess Aagaard som styrelseledamot.

”Det är bra och kompetenta människor som vi känner och respekterar. De är med och formulerar vår vision och lägger fast strategin som ska ta oss framåt,” säger Martin Steffensen. ”Vi når våra delmål, och vi kan nog till och med se fram emot en uppjustering.”


FOKUS PÅ HÅLLBARHET
Vid sidan av våra finansiella mål arbetar vi också hårt för att främja hållbarhet och minimera vårt klimatavtryck. Vi har kartlagt CO2-utsläppen i vår första klimatrapport. Vi arbetar nu med tre fokusområden som bygger på FN:s globala mål för hållbar utveckling. Dessa handlar om ett ansvarsfullt sortiment, hållbar drift och en attraktiv arbetsplats. 

”Vi ser det som vårt sociala ansvar att våra packningar är tillverkade av marknadens bästa material och med rätt specifikationer. Våra lösningar minimerar risken för läckage i de system som våra kunder använder och bidrar därmed till att skydda både miljö och klimat.” 

”Våra isoleringslösningar i form av skräddarsydda isoleringskuddar är dessutom högst relevanta för alla företag som vill minska sin energiförbrukning och sitt CO2-utsläpp,” säger Martin Steffensen.


SKA FIRA TREFALDIGT JUBILEUM

Fredagen den 25 augusti firar STEFFCA både 30 års jubileum och de båda ägarnas 25 års jubileum med ett öppet hus-evenemang på Romsøvej 24 i Nyborg. 

I sann STEFFCA-anda blir det sedan fest för alla medarbetare med partners på Sinatur Hotel Storebælt.

STEFFCA A/S
Romsøvej 24
5800 Nyborg
Nyborg Kommune
Danmark
VAT nummer: DK20768509
P nummer: 1004496154

Kontaktperson

MS
Mikkel Steffensen
mikkel@steffca.dk

Tipsa en kollega

0.094