23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Paketlösning med robot för skolor och utbildningscentra

Sverige behöver fortsätta som ett land med hög teknisk kompetens inom produktion och automation men då krävs fortsatt bra utbildning av blivande robotanvändare och robotingenjörer. Skolor och utbildningscentra behöver också den bästa utrustning som ger dessa elever rätt kunskapsnivå och erfarenhet för att kunna välja en väg till intressanta industrijobb.

Yaskawa har redan många års erfarenhet av att leverera robotstationer till industrin men också de som är särskilt lämpliga för gymnasium, högskolor eller universitet. Västerviks gymnasium, EPIC innovation & technology är några exempel där man investerat i dagens robotsystem för hantering och bågsvetsning med bland annat Yaskawas kompletta svetscell ArcWorld.

-        Robotprogrammering är i grunden enkelt, men det är viktigt att börja lära sig ganska tidigt så att man kan bygga vidare med kunskap efter hand, beroende på vad man står inför och behöver utföra. Robotar med rätt förutsättningar och duktiga ”chaufförer” är ett bra sätt att skapa lönsamma företag i Sverige, säger Niklas Richardsson försäljningschef på Yaskawa Nordic.

Nu har vi utökat vårt erbjudande för skolor och universitet med paketlösningar för utbildning som består av små flyttbara robotstationer och kraftfull mjukvara för simulering och programmering. Robotstationerna är inte bara lämpliga för att lära sig grundläggande robothantering, programmering och underhåll. Med tillvalet av en roterande externaxel kan man även programmera en robot som samverkar med extern utrustning.

YASKAWA Nordic AB
Box 504
Besöksadress: Spångatan 4
Leveransadress: Verkstadsgatan 2
385 25 TORSÅS
Torsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5591369773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031