23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AMADA förbättrar LBC-tekniken för högre prestanda och effektivitet

För att hjälpa kunderna att vara fortsatt lönsamma på den allt mer konkurrensutsatta marknaden för laserskärning kommer AMADA att utöka sitt sortiment till att inkludera en ny 6kW VENTIS fiberlaser med företagets unika Locus Beam Control (LBC) teknologi. Denna 6kW-modell visades första gången på EuroBlech 2022, där den presenterades med förmågan att prestera som en 8-10kW-maskin men med lägre driftskostnader.

Efter framgången sedan den revolutionerande 4kW VENTIS, som ger produktivitet som vanligtvis förknippas med 6kW lasrar, kommer denna högre effektvariant att vara särskilt relevant med tanke på energikostnaderna som har ökat snabbt. Hittills har nästan 200 beställningar inkommit på 4kW-versionen i Europa.

Skälen bakom denna högre skäreffektivitet är AMADAs unika LBC-teknologi och företagets endiodmodul, fiberlaser resonator med hög densitet. Denna kombination ger högeffektiv laserskärning och därför högre skärhastigheter jämfört med en vanlig fiberlaser med motsvarande effekt.

Många kunder har sett fördelarna med AMADAs LBC-teknologi och dess 3 huvudsakliga bearbetningslägen: Produktivitetsläge ger skärhastigheter som vanligtvis förknippas med högre effektlasrar vid bearbetning med nitrogen, Kvalitetsläge kan ge slaggfritt rostfritt stål upp till 15 mm (4kW) och 20 mm ( 6kW) för att minska sekundära processer och Kerf Control-läget är särskilt användbart i kombination med AMADAs TK-detaljplocksystem, vilket gör att skärsspalten kan breddas upp till 1 mm för att säkerställa tillförlitlig automatisk borttagning av komponenter från det skurna arket.

LBC Flash Cut är en annan revolutionerande utveckling. Denna teknik bearbetar formen genom att endast flytta laserstrålen utan att flytta axeln, så att den kan bearbeta med en oöverträffad hastighet som överträffar konventionella lasermaskiner. Beroende på bransch har det potential att bli en innovativ bearbetningsmetod som kullkastar koncept.

LBC-teknik gör att laserstrålen kan flyttas dynamiskt i förutbestämda mönster oberoende av laserskärhuvudet. Detta tar bort behovet av att defokusera laserstrålen, som är fallet med alla andra fiberlaserskärningssystem, och bibehåller laserstrålens överlägsna effekttäthet, vilket ger snabbare skärhastigheter och detaljer av högre kvalitet. Speciellt tjockt stål är en enkel process med LBC-teknik eftersom ett mycket brett utbud av olika materialkvaliteter kan bearbetas utan att anpassa skärdata. Detta innebär att högre produktivitet och kvalitet kan uppnås eftersom maskininstallationen drastiskt reduceras.

AMADAs 4kW och 6kW, enkeldiodmodul, fiberlasermotorer som används i VENTIS-seriens maskiner uppnår mycket hög laserstråletäthet på grund av elimineringen av combinermodulen. Alla flermodulsfiberlasermotorer förlorar viss effekttäthet, och därmed prestanda, när modulerna kombineras.

VENTIS-seriens fiberlaserskärmaskin finns i storlekarna 3015 och 4020, med 4kW eller 6kW laserkällor, och är kompatibel med flera AMADA automationslösningar för effektiv plåt- och detaljhantering.

Amada Scandinavia AB
Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Alingsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564025814

Kontaktperson

PB
Peter Book
Säljare Specialist
peter.book@amadasweden.se

Tipsa en kollega

0.047