23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

PPE-guide – 5 saker att tänka på när du väljer skyddsutrustning

Korrekt utvald PPE (personal protective equipment) bidrar till att minimera riskerna för skadad personal och tillhandahåller en trygg och säker arbetsmiljö.

Att göra sitt yttersta för att säkra upp sin personal under hela dagen vid arbete i industriella arbetsmiljöer ska alltid vara företagets högsta prioritet. Korrekt utvald PPE (personal protective equipment) bidrar till att minimera riskerna för skadad personal och tillhandahåller en trygg och säker arbetsmiljö. Nedan listar vi upp 5 viktiga faktorer att tänka på när du investerar i skyddsutrustning:

Riskbedömning
Innan skyddsutrustningen väljs ut bör arbetsplatsen genomgå en riskbedömning för att identifiera de risker som finns. Innefattar arbetsmiljön en risk för t.ex. fallande föremål, farliga partiklar, kemiska ämnen eller höga ljudnivåer? När riskerna är analyserade kan du därefter välja skyddsutrustning med egenskaper som är avsedda för att säkra just din personal och arbetsplats.

Skyddsklassificering
Det finns en rad särskilda krav på ex: EN- eller ISO-certifieringar som du bör känna till innan du gör din investering. Se till att skyddsutrustningen uppfyller de standarderna och är lämplig för användning i er arbetsmiljö.

Kvalitet och egenskaper
Prioritera alltid hög kvalitet och prestanda när du väljer skyddsutrustning. Det viktiga är att utrustningen kan klara av de potentiella risker och uppgifter som den är avsedd för. Utgå från riskanalysen du tidigare gjort. Vilka egenskaper kräver utrustningen för att uppfylla era krav? Utsätts arbetstagaren för värme, kyla, kemikalier, vassa föremål, hårt slitage eller fysiskt tungt arbete?  

Komfort
Komfort och användarvänlighet är en viktig faktor för att undvika skav eller obehag för personalen som bär utrustningen under långa arbetspass. Involvera personalen i utprovning av skyddsutrustningen för att öka benägenheten till regelbunden och korrekt användning. Tänk på att personlig skyddsutrustning är avsedd för individuellt bruk och bör bara i undantagsfall användas av flera.

Underhåll
Viss typ av skyddsutrustning t.ex. hörselskydd och andningsskydd kräver regelbunden underhållning eller utbyte för att behålla sin effektivitet och hygien. Ta en extra titt på tillverkarens rekommendationer för att följa underhållskraven och minska risken för slitage.

Tillsammans med Hoffmann Group erbjuder vi på Ravema över 60 leverantörer av personlig skyddsutrustning och våra specialister hjälper er gärna med en riskbedömning för att sedan hitta rätt produkter för just er unika verksamhet. Varmt välkomna att kontakta oss för att veta mer!

Ravema AB
Margretelundsvägen 1
Box 423
331 24 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560449786

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031