23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mångsidig planfräsning

Dormer Pramet har släppt ett nytt sortiment med nya mångsidiga planfräsar.

Den globala tillverkaren har lagt till fem varianter av fyrkantiga, positiva vändskär för skärdjup upp till 6,4 mm till sitt varumärke Pramet. Serien passar till de flesta förekommande fräsoperationer inom allmän tillverkning samt inom reparations- och underhållsindustrin med flera applikationsspecifika geometrier och sorter för de flesta arbetsmaterial. 

Pramets pressade vändskär SDMT 13 är utformade med tanke på ekonomi. Deras M-geometri är designad för lätta till medellätta ingrepp, medan R-geometrin fokuserar mer på grovfräsning. Båda geometrierna kan med fördel användas för fräsning av stål, gjutjärn och hårda stål.

De precisionsslipade Pramet SDET 13 är avsedda att användas till speciella grupper av arbetsmaterial. Den vassa F-geometrin är det ideala valet till säker fräsning i rostfritt stål och varmhållfasta superlegeringar. Den polerade och extra vassa FA-geometrin medger produktiv bearbetning av icke-järnmaterial. Sedan finns också ett wiperskär, XDET 13, som ger ytfinhet med hög kvalitet tillsammans med större fräsdiametrar och höga matningar.

Det finns en rad fräsar som kan användas tillsammans med de nya vändskären. SSD13F har Weldon- eller dornfäste och finns i olika diametrar mellan 32 – 250 mm (1,25 – 10,00 tum). 

Skärlägena har en underläggsplatta av hårdmetall som ger extra stabilitet och processäkerhet samtidigt som den skyddar fräskroppen. Vidare har fräskropparna invändiga kylkanaler för bättre spånevakuering, kylning och ytfinhet.

För mer information om de senaste produkterna från Dormer Pramet kan du besöka www.dormerpramet.com eller kontakta din närmaste återförsäljare. Följ nyheterna om det senaste sortimentet på #powerofsimplicity. 

SLUT
Bild:  (Versatile Face Milling_B7412_HQ.jpg) A new assortment of face milling inserts and additional tools for high feed milling.

Fotnot:
Dormer Pramet är en global tillverkare och leverantör av skärande verktyg för bearbetning av metall. Produktprogrammet består av ett omfattande sortiment av roterande verktyg och vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Ett utvecklat nät av över 30 försäljningskontor servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika och ett globalt distributionsnät.                                                                                                        

Kontakt:
Steve Hutton
Brand Communication Manager
Steve.hutton@dormerpramet.com
+44 (0) 7912 981013

 

                                                                                          

Dormer Pramet AB
Linjegatan 9
302 50 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562408210

Tipsa en kollega

0.032