23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Industri 5.0: En omfattande introduktion

HxGN EAM:s APM-funktioner (Asset Performance Management) är en bra utgångspunkt för din organisations resa mot industri 5.0.

På Hannovermässan 2011 användes begreppet Industri 4.0 för första gången i samband med den tyska tillverkningsindustrin. Det var en vision om den fjärde industriella revolutionen, med sammankoppling och datadelning i realtid mellan maskiner och automatiserade system på produktionsgolvet, som bryter ner silos. Mindre än ett decennium senare, 2017, presenterade det japanska näringslivsförbundet idén om Society 5.0 på CeBIT-mässan, återigen i Tyskland, med en vision om att digitalt omvandla samhället.  
  
Vad är industri 5.0?  
  
Industri 5.0 är en uppsättning principer som kombinerar maskinernas effektivitet och noggrannhet med den kreativitet och personalisering som människan bidrar med. Industri 5.0 är inte en ny industriell revolution. Den utgör i stället en utveckling av industri 4.0 som handlar om att balansera de fördelar som automatiseringen erbjuder med de förmågor som endast en människa kan bidra med på arbetsplatsen.  
  
Den första industriella revolutionen ersatte manuellt arbete med automatisering från ånga och vattenkraft, den andra innebar massproduktion som drevs av elektricitet och den tredje innebar programmerbar programmerbara datorer och ett starkt digitalt ekosystem. Industri 4.0 innebar att smarta fabriker utnyttjade kraften i molndatorer, sakernas internet (IoT), artificiell intelligens, robotar, stora datamängder med mera. Industri 5.0 tar upp viktiga frågor som inte ställdes under dessa successiva språng framåt:   
  
Löftena med industri 5.0  
  
Dessa tre pelare hjälper industri 5.0 att möta verkligheten och kraven i det framväxande 2000-talet, både när det gäller marknader och samhälle. Här är bara några av de fördelar som ditt företag kan få genom att anta Industry 5.0-principerna.  

  • Bättre anpassning till prioriteringarna efter en pandemi  
  • Lyckligare, mer motiverade lagmedlemmar  
  • Nya möjligheter till innovation och kreativitet  
  • Fokus på hållbarhet  


Snabba på övergången till industri 5.0  
Ditt företag kan använda Industry 5.0 som en vägledning för att balansera det unika värde som individer bidrar med till bordet med fördelarna med dagens teknik. Det kan tillämpa de centrala principerna för industri 5.0 på allt från affärsstrategi på hög nivå till optimering av produktion och leveranskedja.  
  
HxGN EAM:s funktioner för Asset Performance Management (APM) är en bra utgångspunkt för din organisations resa mot Industry 5.0. De hjälper till att driva ett mer förutsägbart, hållbart och effektivt tillvägagångssätt för underhåll och tillgångshantering genom att samla in och analysera data om tillgångarnas prestanda, centralisera och digitalisera underhållet och bygga upp intelligenta strategier för riskminimering. Med autonoma digitala tvillingar och maskininlärningsfunktioner begränsas mänskliga ingrepp till endast de som ger verkligt värde, samtidigt som nya möjligheter att bygga synergier mellan människa och maskin uppstår.  
  
Läs hela bloggen för att få veta mer. 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031