23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bobcat investerar i energieffektiv pressteknologi från AP&T

Bobcat, välkänd tillverkare av kompaktutrustning, ökar produktionskapaciteten vid sin anläggning i Gwinner, North Dakota, USA med hjälp av AP&T.

En ny högautomatiserad tandemlinje som nyligen togs i drift, förväntas mer än fördubbla presskapaciteten, minska energiförbrukningen, sänka ljudnivån och förbättra möjligheterna till komplex formning av plåtdetaljer – allt för att bidra till att möta den ökande efterfrågan på utrustning från Bobcat. 

– Investeringen ger oss större möjligheter och ökad effektivitet i pressverksamheten och ligger i linje med vårt fokus på innovation, hållbarhet och våra fortsatta investeringar i utvecklingen av vårt produktionssystem, säger Mike Ballweber, president, Doosan Bobcat North America.

I den nya linjen ingår bland annat AP&T:s energieffektiva servohydrauliska press och automationsutrustning. AP&T:s uppdrag omfattar också linjeintegration, operatörsutbildning och support. 

– Bobcat är ett av de första företagen i Nordamerika som framtidssatsar genom att införa den här typen av automatiserad lösning med vår nya pressteknologi. Investeringen bidrar också till Bobcats arbete med att införa hållbara, energieffektiva produktionslösningar, säger Dr. Christian Koroschetz, chief sales officer på AP&T.

Servohydraulisk press förbättrar energieffektiviteten
AP&T:s nya servohydrauliska press är upp till 70 procent energieffektivare än företagets konventionella hydraulpressar. Den ger också helt nya möjligheter att forma komplext konstruerade komponenter, korta cykeltiderna och öka produktiviteten. 

Bobcat fick kännedom om den nya pressteknologin genom Wisconsin-baserade TCR Integrated Stamping Systems, ett konsultföretag inriktat på produktionsutrustning och systemleverantör till den metallformande industrin. 

– Under ett besök hos AP&T i Sverige fick jag en presentation av AP&T:s senaste generation automationslösningar och såg direkt hur de skulle kunna ge stora fördelar för Bobcat. AP&T demonstrerade också sin nya servohydrauliska pressteknik. Dess unika egenskaper var väldigt lämpliga för verksamheten i Gwinner och i linje med Bobcats hållbarhetsmål, säger Todd Wenzel, president , TCR.

För AP&T North America markerar driftsättningen av den nya linjen en viktig milstolpe i ett framgångsrikt samarbete.

– Bobcat har gett oss ett stort förtroende som vi kommer att göra vårt yttersta för att förvalta väl i vår roll som One Responsible Partner®, säger Troy Hamilton, regional sales manager, AP&T North America.

Kort om Bobcat 

Sedan 1958 har Bobcat gett människor möjlighet att åstadkomma mer. Som en ledande global tillverkare av kompaktutrustning, har Bobcat en stolt historia av innovation och ett anseende baserat på förmågan att leverera smarta lösningar på kundernas tuffaste utmaningar. Uppbackat av ett världstäckande nätverk av oberoende återförsäljare och distributörer erbjuder Bobcat ett omfattande program av kompaktutrustning, som hjullastare, minilastare, grävmaskiner, teleskoplastare, packningsmaskiner för komprimering, delar och servicetjänster. Med huvudkontor i West Fargo, North Dakota, USA fortsätter Bobcat att leda utvecklingen i sin bransch, och hjälpa människor att lyckas och bygga starkare samhällen och en bättre framtid. 

Läs mer på:
Bobcat Company

 

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.031