23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Effektivare styrprogrammering med AI-assisterad teknik - nyhet från Beckhoff

TwinCAT Chat Client ger en helt ny värld med chatbot-öppningar inom styr- och reglerteknik.

TwinCAT Chat: använder innovativ chatbot-teknik i TwinCAT-konstruktioner

Beckhoff har utvecklat TwinCAT Chat Client för TwinCAT XAE-teknikmiljöer. På så vis går det att smidigt använda stora språkmodeller (Large Language Models, LLM) som ChatGPT från OpenAI vid utveckling av TwinCAT-projekt för effektivare styrprogrammering. Det öppnar även upp en optimeringspotential för direktsupport.
Stora språkmodeller (LLM) baseras på ett neuralt nätverk och tränas med ett stort antal texter. LLM har fått stor spridning de senaste åren och används för många olika uppgifter, bland annat som utgångspunkt för chatbots eller språköversättningsverktyg.

TwinCAT Chat Client ger AI-stödd teknik möjlighet att automatisera uppgifter som skapande eller tillägg av funktionsblockskod, till och med kodoptimering, dokumentation och omstrukturering (refaktorisering). Klienten är implementerad i TwinCAT XAE, kopplar upp mot värdmolnet för respektive LLM (t.ex. Microsoft AzureTM för ChatGPT) och ger ett användargränssnitt mot och kommunikation med PLC-utvecklingsmiljön via automationsgränssnittet. Det är tillgängligt via ett matchande chattfönster i Visual Studio där LLM-funktionen specialoptimerats för TwinCAT 3-användare, dvs. fått en omfattande komplettering med TwinCAT-specifikt innehåll.

www.beckhoff.com/twincat-chat

 

Om Beckhoff Automation

Beckhoff Automation levererar öppna automationsprodukter baserade på beprövad teknik som gör att kunder kan implementera dem i avancerade system snabbare och till en lägre totalkostnad än traditionella PLC och MotionControl-system.

Produkterna kan användas separat eller tillsammans i ”sömlösa” system för alla typer av applikationer. Beckhoffs ”New Automation Technology”-filosofin står för universella och öppna styr- och automationslösningar. De används i hela världen, i en rad olika applikation från CNC-maskiner till intelligent fastighetsautomation. Beckhoff kan idag ge sina kunder ett fullt utbud av produkter inom både hårdvaru- eller mjukvarubaserade styrsystem. 


Beckhoff har ett tätt försäljningsnätverk av dotterbolag och distributörer över hela världen. Det svenska dotterbolaget, Beckhoff Automation AB har sitt huvudkontor i Malmö.

Läs mer på www.beckhoff.se

Beckhoff Automation AB
Östra Hindbyvägen 70
213 74 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5566225107

Kontaktperson

Jessica Johansson
Marknadskoordinator
+46 406718157 jessica.johansson@beckhoff.se

Tipsa en kollega

0.031