23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hexagon halverar kvalitetsinspektionscyklerna och möjliggör flexibel tillverkning med PRESTO

Hexagon lanserar den helintegrerade automatiserade inspektionscellen PRESTO som snabbar upp leveransen av kvalitetsdata till tillverkare

Hexagons Manufacturing Intelligence-division har lanserat sin nya automatiserade robotinspektionscell PRESTO, som gör det möjligt för tillverkare att minska inspektionstider, öka effektiviteten och effektivisera arbetsflöden. PRESTO kommer att göra det möjligt för bland annat biltillverkare att hantera marknadens dynamiska behov – som övergången till elektrisk mobilitet – genom ökad mätningskapacitet som förkortar tiden till marknaden.

Lösningen bygger på Hexagons ledande programvara HxGN Robotic Automation, som har stöttat fordonsindustrin genom en osäker marknad för att integrera Hexagons toppmoderna 3D-skanningsteknik för absolut positionering och programvara i en och samma nyckelfärdiga lösning. Tillverkarna har inte råd att omorganisera en hel produktionslinje för omställning till eldrivna fordon (EV) istället för förbränningsmotorer (ICE) eller organisera leveransinspektion på plats av en bildörr från en leverantör. Med PRESTO anpassar företaget kvalitetskontrollen för en dynamisk och oförutsägbar tid, samt möjliggör tillverkning av mindre batcher av delar med större volymer i framtiden. 

PRESTO gör det möjligt att utföra heltäckande besiktningar i ett nyckelfärdigt paket med hjälp av den bästa tillgängliga 3D-laserskanningstekniken, vilket garanterar att alla ytor enkelt kan inspekteras, även material med hög reflektion. Lösningen är utformad för att möjliggöra framtiden för automatiserad inspektion genom: 

·         Minskade kontrolltider: Jämfört med andra lösningar på marknaden kräver inte PRESTO att delar förbereds för inspektion och delarna behöver heller inte rengöras efter inspektionen. Den automatiserade robotcellen är också snabb och enkel att installera, vilket innebär att den totala tiden för inspektion av en del, som t.ex. en bildörr, kan minskas med upp till hälften. PRESTO bearbetar även data i realtid, vilket säkerställer att ingenjörerna kan få tillgång till information snabbt och inte behöver vänta på efterbearbetningsdata när en detalj har skannats. 

·         Optimering av produktens livscykel: PRESTO kopplar ihop inspektion med tillverkares befintliga ekosystem. PRESTO kan programmeras fullständigt offline med en digital tvilling av cellen. Detta gör det möjligt för programmeraren att utföra kvalitetskontrollen medan operatören utför mätningarna, vilket ger maximal utrustningseffektivitet och avkastning på investeringen. Data från inspektionen kan också jämföras med den digitala tvillingen för att säkerställa att designen matchar verkligheten.

·         Underlättar kvalitetskontrollen: PRESTO behöver endast en minimal installationsprocedur, automatiserar processen och är utformad för att vara lika användarvänlig som en smartphone. Systemet är också utformat för att kunna användas av kvalitetsexperter utan specialkunskaper om robotar, vilket ger en säkrare och effektivare miljö för tillverkarna. Detta hjälper tillverkare som står inför brist på kvalificerad arbetskraft, till exempel robotingenjörer, vilket innebär att personal med spetskompetens kan fokusera på mer värdeskapande arbetsuppgifter. Systemets hastighet och enkla uppbyggnad gör det enkelt att justera systemet för inspektion av olika batcher, delar eller fordon på en gemensam monteringslinje, vilket ger oöverträffad flexibilitet.

·         Förbättrad säkerhet: Denna robotcell är byggd med säkerhet i åtanke. Dess genomskinliga väggar säkerställer att andra på fabriksgolvet kan se vad som händer på säkert avstånd, och den mobila arbetsstationen gör det möjligt för operatören att fritt välja rätt avstånd för att övervaka inspektionen på ett säkert sätt. 

Nicolas Lachaud-Bandres, Director för Automated Solutions på Hexagon, säger: "De flesta tillverkare vi talar med är angelägna om att automatisera inspektionsprocessen. Men system är ofta komplexa, dyra och kräver att en robotexpert övervakar driften – något som är särskilt svårt i en tid när branschen står inför arbetskraftsunderskott och kompetensbrist."

"På Hexagon har vi som mål att ge tillverkare snabb tillgång till kritiska kvalitetsdata. Därför anser vi att faktorerna som hindrar automatisering av inspektioner behöver elimineras. Med detta i åtanke har vi skapat PRESTO – en lösning som möjliggör framtidens automatiserade kvalitetskontroller genom att göra dem tillgängliga inte bara för stora OEM-företag, utan även för alla deras leverantörer. PRESTO är en färdig lösning som är enkel att installera, implementera och använda och som kan hjälpa tillverkare att minska inspektionstid och kostnader utan att de behöver kalla in en robotexpert varje gång något förändras." 

"Dagens tillverkare står inför enorma utmaningar när hela branscher förändras i grunden. Fordonstillverkare står till exempel inför den största omställningen under de senaste hundra åren. För att förbli konkurrenskraftiga måste de integrera ny teknik, öka flexibiliteten och effektiviseringsfkapaciteten och leverera nästa generations smarta, uppkopplade elbilar. Med PRESTO kan de automatisera processer, förbättra kvalitetskontrollen och i slutändan förkorta tiden till marknaden."

PRESTO är nu tillgänglig. Intresserade företag hittar mer information på https://hexagon.com/Products/PRESTO 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031