23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Effektiv högmatningsfräsning med Garant Power Q-familjen

Sedan ett antal år tillbaka har högmatningsfräsar konstant ökat på marknaden. Ravema har sedan länge haft ett mycket starkt utbud i detta produktsegment och ser att trenden bara fortsätter att växa.

Anledningen till att dessa verktyg har blivit så populära är en kombination av väldigt många fördelar. Utöver att vara en mycket produktiv verktygstyp som genererar en mycket stor spånvolym per tidsenhet så är en stor fördel att dessa verktyg passar till att grovbearbeta de allra flesta detaljformer. Metoden som går ut på att med litet axiellt skärdjup (ap) fräsa bort material i många nivåer gör att all grovfräsning kan göras mycket nära komponentens färdiga form. Oavsett om det är en böljande 3D-yta som i formverktyg eller en detalj med raka väggar och vanliga kaviteter.

Den höga produktiviteten uppnås genom att skärens ställvinkel på dessa verktyg är mycket låg, vilket ger en spånförtunnande effekt som sedan kan kompenseras med en väsentligt högre matning per skär. Den låga ställvinkeln gör också att skärkrafterna riktas mer axiellt genom verktyget och upp i maskinens spindel vilket ger ytterligare stabilitet som kan nyttjas till ytterligare ökning i matning eller vid behov av mycket långa verktyg.

Vår Garant Power Q-familj, som inkluderar tre olika verktyg, är förstahandsvalet inom högmatningsfräsning. Dessa verktyg är designade för att leverera hög prestanda och processäker produktion, vilket gör att du kan vara produktiv under alla arbetstimmar – både bemannade och obemannade.

Power Q
Power Q, med sina generösa släppningsvinklar och positiva geometri gör den till det bästa alternativet vid varierande utmaningar som rampning, spiralinterpolering och dykfräsning utöver vanlig ytfräsning i järn och nickelbaserade material.

Power Q Double & Power Q Mini
Power Q Double samt Power Q Mini har dubbelsidiga skär som sänker kostnaden per skäregg. Trots detta behåller verktygen det mesta av sin mångsidighet. Vid de tuffaste bearbetningsförhållandena, som fräsning över hålrum och spår, eller vid bearbetning av riktigt höghållfasta stål är dessa också förstavalet.

Hi5
Om du letar efter ett verktyg som kombinerar fördelarna med högmatningsbearbetning med en bra ytkvalitet, kan du använda Garants Hi5. Detta tack vare skärens 2mm långa wiper funktion. Kombinerat med detta har Hi5 en mycket lättskärande geometri vilket gör detta verktyg idealiskt för rampning och spiralinterpolering i mjukare stål och rostfria material.

 

På Ravema är vi fast beslutna att leverera högsta nivå av kundservice och support, byggt på våra kärnvärden förtroende, engagemang och hållbarhet. Vi lyssnar på dina behov, håller våra löften och agerar alltid med öppenhet. Vi tar ansvar, ger energi och driver på för att säkerställa din framgång. Och vi har det långsiktiga bästa i åtanke och strävar efter att leverera lösningar som inte bara är effektiva och kostnadseffektiva utan också hållbara för framtiden.

Välj Ravema och Garant-verktyg från Hoffmann Group för det rätta valet inom högproduktiva och pålitliga bearbetningslösningar. Vi kan högmatning!

Läs mer på vår hemsida!

Ravema AB
Margretelundsvägen 1
Box 423
331 24 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560449786

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.063