23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ewellix lanserar e-MOVEKIT för mobila maskiner

Ewellix har introducerat ett nytt e-MOVEKIT för att hjälpa konstruktörer och tillverkare av mobila maskiner att förenkla specifikationen, monteringen och testningen av elektriska linjära ställdonslösningar.

e-MOVEKIT har utvecklats som svar på den ökande elektrifieringen av rörelsesystem hos mobila och terränggående maskiner. Efterfrågan är framförallt stor när det gäller att byta ut traditionell hydraulisk utrustning till en ny generation elektriska ställdon som erbjuder hög effekttäthet och mycket högre maximal kraftkapacitet, verkningsgrad, säkerhet och tillförlitlighet.

Det nya e-MOVEKIT är ett komplett system med alla komponenter som behövs för att driva och styra linjära rörelser hos mobila maskiner utrustade med en 24 V strömkälla, med antingen analog styrning eller styrning med CAN-busstandard.

 I hjärtat av varje e-MOVEKIT finns ett av Ewellix avancerade modulära elektriska ställdon. Dessa ställdon är konstruerade för att användas med stort urval av högpresterande motorer, växellådor och bakre monterade fästen som alla ingår i respektive kit. Varje kit innehåller alla kontaktdon, kablar och monteringstillbehör som behövs för att underlätta installationen.

Konceptet bakom e-MOVEKIT går ut på att hjälpa konstruktörer som redan har erfarenhet av linjär rörelse eller dem som kanske inte arbetat med elektriska ställdon tidigare att snabbt och enkelt kunna specificera, anpassa och konfigurera effektiva lösningar till mobil utrustning. Den förenklade och snabba specifikationen gör nya e-MOVEKIT idealisk att använda såväl i prototyputvecklingsprojekt som i fullskaliga utrustningsbyggen.

En av de många fördelarna med nya e-MOVEKIT är att Ewellix elektriska ställdon har flera effektiviseringar som lätt kan byggas in i varje maskin. Till exempel kan regenerativ bromsning startas när varje ställdon drivs under belastning, och säkerhetsfunktioner såsom upp och nedrampning av hastighet, säkerhetsmutter[A2]  och elektromekanisk motorbroms kan enkelt integreras.

e-MOVEKIT kan förändra OEM-tillverkares sätt att specificera och använda elektriska linjära ställdon bland annat genom ett plug-and-play-alternativ när traditionella hydraulcylindrar ska bytas ut och genom att tiden för konfiguration och idrifttagning minskar.

För mer information kontakta Sebastian Uggla, Mobile Machinery Sector Manager, Nordics.

Ewellix AB
Box 33
433 21 Partille
Partille kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590535356

Kontaktperson

Annika Lemming
Corporate Communication Manager
+46 722 16 22 53 annika.lemming@ewellix.com

Tipsa en kollega

0.032