23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Två hydraulcylindertillverkare blir en

För många är Tranås synonymt med tillverkning av hydraulcylindrar. I årtionden har Melin & Carlsson och Tubex varit verksamma på orten inom tillverkning av hydraulcylindrar. Inom kort kommer fabrikerna i Tranås att slås ihop till en stor enhet.

Tidigt 2021 förvärvades företaget Tubex AB av Melin & Carlsson Hydraulic AB. Produktionen har fortgått i separata verksamheter med vissa kontaktytor. Tubex bedriver även verksamhet i en tillverkningsenhet i Borås.

- Nu tar vi det till nästa nivå och kommer flytta ihop de två tillverkningsenheterna i Tranås och bilda ett gemensamt bolag där alla tre enheter ingår, säger Ola Melin, VD för Tubex och Melin & Carlsson.

Den praktiska flytten är planerad att utföras strax innan semestern, men förberedelserna är redan i full gång. Det är mycket som ska planeras och förberedas för att det ska gå så smidigt som möjligt när det är dags.

- Vi är övertygade om att detta kommer att skapa goda synergieffekter såväl för oss som för våra kunder, säger Ulf Krause, Marknads- och försäljningschef för bolagen.

- Efter sammanslagningen kommer vi vara en av Sveriges största tillverkare av hydraulcylindrar med en bred bas inom många branscher. För våra kunder innebär det en stark leverantör med ökad konkurrenskraft, ett större sortiment och en bred samlad kompetens.

 Det gemensamma bolaget kommer sysselsätta över 100 personer, förväntas omsätta en bra bit över 200 miljoner och producera runt 70 000 hydraulcylindrar på årsbasis, så cylindertillverkningen tycks ha kommit till Tranås för att stanna.

Melin & Carlsson Hydraulic AB
Floragatan 10
573 31 Tranås
Tranås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564048873

Kontaktperson

UK

Tipsa en kollega

0.046