23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya elektriska ställdon för mobila applikationer - Ewellix

Ewellix lanserade en ny generation elektriska ställdon på årets Conexpo i Las Vegas. De nya ställdonen är specifikt framtagna för att användas i mobila applikationer, allt från jordbruks- och anläggningsmaskiner till lyftplattformar.

De nya ställdonen kombinerar en enastående effekttäthet med hög verkningsgrad, positions- och rörelsestyrning och repeterbarhet.

De första produkterna som lanseras senare i år kommer att bestå av ställdon med en lyftkapacitet på 3 respektive 15 ton. Framtida versioner kommer att ha lyftkapaciteter däremellan samt ett elektromekaniskt steer-by-wire-alternativ.

De nya ställdonen har tagits fram för att hjälpa OEM-tillverkare att gå från traditionell hydraulkraft till elektriskt styrda rörelsesystem. Framförallt utgör de ett tillförlitligt och effektivt alternativ som är rent, enkelt att installera och använda, och som har en mycket lägre total ägandekostnad. Med regenerativ bromsning medan ställdonet drivs under belastning kan det dessutom erbjuda ännu mer. För att kunna utföra alla funktioner som en hydraulcylinder kan CASM-ställdonet utrustas med säkerhetsfunktioner såsom upp och nedrampning av hastighet, säkerhetsmutter och elektromekanisk motorbroms.

Den nya produktgenerationen bygger på Ewellix beprövade CASM-serie av elektriska ställdon och har samma robusta modulära konstruktion som den. Därutöver har de nya ställdonen vidareutvecklats och försetts med en mer kompakt design, flera alternativ för bakre monterade fästenoch ett motorpaket med ännu högre verkningsgrad och med IP-klassificeringar som uppfyller kraven för tuffa terrängförhållanden.

CASM-100 har en högsta uteffekt på 10 kW vid den linjära enhetens mycket smala tvärprofil på 105 mm × 105 mm.

Det nya tillskottet i form av ett 3-tonsställdon ger en högsta uteffekt på 3,6 kW med en tvärprofil på motsvarande 80 mm × 80 mm. Sist men inte minst ger 15-tonsställdonet en imponerande högsta uteffekt på 17 kW vid 130 mm × 130 mm.

De nya ställdonens modulära konstruktion ger dessutom konstruktörer och OEM-tillverkare enastående flexibilitet. Det blir till exempel möjligt att välja drivmekanismer med kulskruv eller rullskruv, olika högprestandamotorer och antingen parallell- eller direktdrivna växellådor[A3] . Dessutom kan kunder konfigurera ställdonets baskomponenter, bland annat tillbehör som T-stången, svängtappen och det bakmonterade fästet som ansluter varje cylinder till de rörliga delarna på mobila eller terränggående maskiner.

Kirk Martin, Group Sales Director, Mobile machinery, på Ewellix förklarar:
– Vår nya generation elektriska ställdon kommer att ge konstruktörer möjlighet att ta fram innovativa, anpassade linjära rörelselösningar till mobila maskiner. Till exempel kommer vår motoradaptermodul göra det möjligt att ansluta nästan alla typer av drivmotorer med standardiserat gränssnitt. Det gör att de flesta typer av växellådor kan direktkopplas. Vi kommer också att erbjuda basdelar såsom tätningar, skruvar och halvkopplingar som standard inom varje produktpaket. Därmed kommer det att bli mycket lättare för kunderna att snabbt komma i gång.

Den nya generationen ställdon konstrueras för att ge en lång och tillförlitlig livslängd med minimalt behov av underhåll. Beroende på konfiguration blir det möjligt att uppnå en maximal linjär hastighet (obelastat) på upp till 300 mm/sek. och vid accelerationer upp till 6 m/sek. samt en slaglängd på upp till 2 m.

Som med alla Ewellix-produkter backas de nya ställdonen upp av en omfattande teknisk service och kundsupport. Det finns också en användarvänlig produktkonfigurator tillgänglig på nätet.

För mer information  kontakta Sebastian Uggla, Mobile Machinery Sector Manager, Nordics.

 

Ewellix AB
Box 33
433 21 Partille
Partille kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590535356

Kontaktperson

Annika Lemming
Corporate Communication Manager
+46 722 16 22 53 annika.lemming@ewellix.com

Tipsa en kollega

0.031