23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Optimerad för Automatsvarvar

Paul Horn GmbH har aldrig slutat utveckla och optimera sin produktportfölj. Samtidigt har man integrerat nästan 100 procent av mervärdesskapandet i sin produktion.

Användningsområdet för verktygssystemen har ökat avsevärt. Dagens bearbetningsverksamhet inom ett brett spektrum av material kräver ständigt vidareutveckling och anpassning av verktygssystemen. Spårbearbetning med vändskär har blivit oumbärlig i den moderne produktionen. Radiell spårsvarvning, avstickning, axiell spårsvarvning och invändig spårsvarvning till mikronprecision är nu en del av vardagen inom industrin. För sådana bearbetningsprocesser förlitar sig Horn bland annat på skärsystemet S224.

 

Horn har reviderat fastspänningen av vändskäret av typen S224 för användning i längdsvarvar. För att inte behöva ta bort hållaren för indexering eller byte av skär, har spännskruven flyttats till sidan av hållaren. Fastspänning sker nu via en kamaxel. Detta gör att skäret snabbt kan klämmas fast ifrån vardera sidan av hållaren utan att behöva ta bort den. Dessutom eliminerar detta också behovet av att investera i speciella snabbväxlingssystem. För användaren, förutom enkel hantering med en momentnyckel, finns fördelen med minskat maskinstopp tack vare av snabbare skärbyte. Horn erbjuder hållarsystemet från lager i vänster och höger version som ett 16 mm x 16 mm fyrkantskaft. Alla varianter av hållaren är utrustade med ett gränssnitt för intern kylvätsketillförsel ovanifrån och underifrån.

HORN Sverige
Noravägen 1
691 53 Karlskoga
Karlskoga kommun
Sverige
VAT nummer: SE502072056001

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.046