23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Universella och moderna FENIX 300U hårdhetsprovare

FENIX 300U är den perfekta ersättaren av analoga och äldre hårdhetsprovare – till ett pris som passar de flesta plånböcker.

Det finns en mängd äldre hårdhetsprovare i bruk, som förvisso kan fungera väl, men är analoga i bemärkelsen att användaren manuellt behöver titta i gällande standarder och kompensera för materialets radie och konvertera till andra skalor, men framför allt skriva ner resultaten för hand.
Rent mekaniskt är analoga och äldre provare ofta utrustade med viktpaket, vilket via en hävarm pressar ner intrycksspetsen i materialet. Risken med dödvikt är att lasten överstyrs och därmed anlägger en för stor intryckskraft. Detta kan resultera i ett felaktigt hårdhetsvärde.

Nya och moderna hårdhetsprovare är digitala, resultatet lagras automatiskt och mätdata blir mer spårbar. Användaren manövrerar inställningar och provningen via en lättanvänd mjukvara i en display eller bildskärm. Provaren har modern elektronik med inbyggd PLC som kontrollerar den motoriserade vertikala axeln med intrycksspetsen. Styrsystemet får direkt återkoppling av uppnådd kraft via lastceller och längden mäts digitalt. Detta koncept kallas ”closed-loop-system” och på så sätt blir provningen mer tillförlitlig.

Vi ser en ökad efterfrågan att byta ut äldre hårdhetsprovare i enlighet med generellt ökad medvetenhet om verksamhetens affärskritiska funktioner och implementation av planer för att minimera kostsamma risker vid produktionsstörningar.

Vi har sedan en tid tillbaka tagit fram ett förslag att proaktivt byta ut din äldre hårdhetsprovare som passar de flesta verksamheters plånböcker.

Vår rekommendation är Fenix 300U, vilket är en universell hårdhetsprovare från nederländska Innovatest. Den kan utrustas för att prova enligt Rockwell, Vickers, Knoop och Brinell i ett allmänt använt kraftområde. Provningen är manuell och enkel att använda för att hålla ner priset, men med den allra senaste tekniken och utan att kompromissa med hög kvalitet.

Kontakta oss gärna för ett förslag.

KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5564824729

Kontaktperson

Susanne Jansson
Marknadsassistent
susanne.jansson@kmk-instrument.se

Tipsa en kollega

0.047