23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tysklands digitala tvilling

Från energiomställning till digitalisering - Smart Digital Reality™ kan hjälpa till att lösa Tysklands mest angelägna utmaningar.

Hexagon använde sin senaste teknik, en LiDAR-sensor med en enda foton, för att skapa en digital tvilling av Hamburg som täcker 8 650 kvadratkilometer på bara 89 flygtimmar.  
  
Den tredimensionella modellen innehåller alla relevanta objekt, t.ex. byggnader, kraftledningar, träd och till och med områden under vattenytan, som fångats med en punkttäthet på minst 42 punkter per kvadratmeter och en höjdnoggrannhet på mindre än 10 centimeter. Flygfoton med en upplösning på 22 centimeter togs också under processen.   
  
Det framgångsrika slutförandet av Hamburgprojektet visar att beroende på väderförhållanden och antalet LiDAR-flygplan som används kan en digital tvilling av hela landet skapas på mindre än 24 månader.  
  
Tekniken har potential att hjälpa Europa att uppnå sina mål för förnybar energi, genom att AI kan lyfta fram hustak som saknar solpaneler och beräkna deras solpotential.  
  
Europeiska kommissionen har föreslagit ett krav på solcellstak för kommersiella och offentliga byggnader från 2027 och för nya bostadsbyggnader från 2029. En digital tvilling som fångar alla Tysklands över 50 miljoner hustak kommer att hjälpa Tyskland att uppnå dessa ambitiösa mål.  
  
Den skulle också kunna testa olika platsers lämplighet för vindkraftverk. Med mycket digitala tvillingar är det möjligt att bedöma vindkraftverkens synlighet från olika vinklar och mäta den potentiella bullerpåverkan på miljön. Dessutom kan akustiska variabler som ljudabsorptionen av skogar och öppna ytor också beaktas. Och genom att tillhandahålla omfattande simuleringar av vindkraftverk kan dessa digitala tvillingar påskynda planerings- och godkännandeprocesserna samtidigt som de förbättrar kommunikationen med intressenterna.  
  
Syftet med dessa digitala tvillingar är bredare än markförvaltningsprocesser. De är redo att bli en avgörande komponent i metaverset, där verkligheten smälter sömlöst samman med digitala upplevelser. Med smarta lösningar för digital verklighet kommer våra digitala tvillingar att vara fast förankrade i verkligheten, men ändå genomsyras av hyperuppkopplade data för att skapa helt autonoma system.   
  
Läs mer om Hexagons digitala lösningar på vår webbplats och upptäck hur du kan utnyttja inbyggd automatisering för att göra ditt arbete enklare. 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047