23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Första AI-funktion för detektion av scenförändringar

Med hjälp av AI-baserad analys får fler än 100 kameramodeller från i-PRO enkel inlärning av scener genom en serie bilder.

i-PRO Co. Ltd., en global ledare inom professionella säkerhetslösningar för övervakning och offentlig säkerhet, lägger till AI Scene Change Detection till sin samling av kraftfulla, kantbaserade AI-analysapplikationer. Scene Change Detection är det senaste inom AI-analysteknik och den första AI-baserade analytiska applikationen som ger enkel inlärning av ett motiv. När avvikelser uppstår i kamerans synfält kan en varning skickas till operatörer och säkerhetsteam.

 När den nya applikationen släpps kommer den att kunna distribueras till fler än 100 i-PRO AI-kameramodeller. Till skillnad från traditionella AI-baserade detekteringsanalyser som varnar eller flaggar när objekt korsar linjer eller rör sig in i fördefinierade zoner, gör scenförändringsdetektering att användarna kan lära en övervakningskamera hur en hel scen ser ut sitt normala tillstånd. Analysen flaggar sedan för en avvikelse när någon förvald del av scenen avviker från det normala. Det kan till exempel vara en dörr som står öppen längre än normalt eller varor på en butikshylla som tar slut mer än en förinställd gräns. På grund av de anpassade tröskelvärdena bortser analysen från tillfälliga förändringar eftersom allt återgår till det normala inom en godtagbar tidsram. Användning av AI-baserad objektsdetektering ser till att personer eller fordon som passerar automatiskt kan uteslutas.

 ”Vi anser att i-PROs Scene Change Detection representerar branschens första AI-kantbaserade app för scenförändringsdetektering som optimerar algoritmen genom att lära sig från tagna bilder”, säger Norio Hitsuishi, chef för produkthantering på i-PRO Co., Ltd. ”Vår unika implementering är oerhört kraftfull och gör det möjligt för användarna att ange hur stor förändring som ska utlösa en varning efter en viss tid. En ytterdörr ska till exempel kunna öppnas och stängas normalt utan att ett larm utlöses. Med Scene Change Detection kan användarna ställa in så att larmet bara utlöses om dörren lämnas öppen i mer än 5 minuter. Detta är något som traditionella analysmetoder för rörelsedetektering inte klarar av.”

Scene Change Detection kan användas samtidigt med andra applikationer, till exempel AI-baserad rörelsedetektering av objekt, vilket gör att säkerhetspersonal kan registrera flera detektioner med en enda kamera. Det behövs ingen avancerad server eftersom all bearbetning är kantbaserad. Scene Change Detection-applikationen kan lära sig flera olika detektionsscenarier med upp till 16 övervakade områden per scenario. En larmhändelse kan tas emot via i-PROs Active Guard-plugin som installerats i populära VMS-system som Genetec, Milestone eller Video Insight.

 ”Scene Change Detection är extra bra för scenarier med kvarlämnade föremål eller olaglig parkering. Eftersom objekt i rörelse, som människor och fordon, utesluts är falsklarm sällsynta”, säger Hitsuishi. ”När man tänker på alla potentiella tillämpningar, både för säkerhet och för drift och logistik, är möjligheterna oändliga. Att en säkerhetskamera även kan fungera som en övervakning av lagersaldo i ett lager eller en butik är perfekta exempel på den ökade nytta denna applikation kan göra.”

 "AI-scenförändring är ännu ett bra exempel som visar i-PROs öppna och flexibla policy, vi tillverkar produkter och teknik som kan anpassas efter marknadens behov, vilka de än är”, säger Gerard Figols, VD för i-PRO EMEA. ”Den här applikationen kan användas till mer än bara säkerhet. Kameran går att använda som en lagerövervakare i ett förrådsrum på ett sjukhus där lagerhantering är avgörande eller i konserthus och arenor där nödutgångarna alltid måste hållas fria.”

 Installationen är enkel tack vare i-PROs konfigurationsverktyg som vägleder användarna steg för steg, från att lära in motivet med flera bilder som tas med intervaller i olika ljusförhållanden, till att ställa in tröskelvärden för förändringar i området som ska övervakas.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Tipsa en kollega

0.046