23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

NIO SKÄREGGAR - För högre avverkningshastighet

Spårfräsning, avfräsning eller kuggfräsning: det här är bara tre fräsningsprocesser som det cirkulära interpoleringsfräsningssystemet från Paul Horn GmbH utför produktivt.

Som en riktig allroundspelare hanterar systemets omfattande verktygsportfölj flera andra fräsprocesser. Den kan användas från en innerdiameter på 8 mm för exakt borrning, för spårfräsning av smala spår ner till en bredd av 0,25 mm eller för fräsning av splines: Systemet har visat sig vara en problemlösare i många standardvarianter såväl som i specialutföranden för individuella krav.

För att ytterligare öka spånborttagningsvolymen under fräsningen utökar Horn det cirkulära frässystemet till att omfatta skär med nio skäreggar. Systemets mindre diametrar fanns tidigare med max sex skäreggar. Ytterligare tre tänder ger ytterligare fördelar. Å ena sidan förkortas produktionstiden på grund av de högre matningshastigheterna som är möjliga, medan å andra sidan verktygslivslängden ökar. Dessutom går skären tystare och med mindre vibrationer än skär med färre tänder. Dessa fördelar, förutom verktygssystemets höga fräsprestanda, bidrar till högre total effektivitet och minskade verktygskostnader.


De nya nio skäriga frässystemen M911, M913 och M928 har skärbredder från 1,5 mm till 3 mm som standard. Det maximala fräsdjupet är 3,5 mm (M911), 4,5 mm (M913) och 6,5 mm (M928). Skären finns med olika beläggningar för att passa materialet som ska bearbetas. På grund av sin massa säkerställer det solida hårdmetallverktygsskaftet vibrationsdämpning under fräsning. Alla varianter av verktygsskaften är utrustade med en intern kylvätsketillförsel.

HORN Sverige
Noravägen 1
691 53 Karlskoga
Karlskoga kommun
Sverige
VAT nummer: SE502072056001

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.032