23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Säker kvalitetsgängning i aluminium, med den senaste version

Sandvik Coromant, den globala specialisten på skärande bearbetning, introducerar nästa version av CoroTap® 100 och CoroTap® 400.

Sandvik Coromant, den globala specialisten på skärande bearbetning, introducerar nästa version av CoroTap® 100 och CoroTap® 400, för kortspånande och spånfri tappgängning av aluminium. Gängtapparna erbjuder hög bearbetningssäkerhet och förutsägbar verktygslivslängd.


Gängning är ofta den sista operationen i komponenten. I det skedet vill man inte att tappbrott ska inträffa. Därför är bearbetningssäkerhet och förutsägbar verktygslivslängd extremt viktiga faktorer vid gängning med gängtapp. Den senaste versionen av CoroTap® 100 och CoroTap® 400, med optimerad prestanda i aluminium, uppfyller mycket höga krav på bearbetningssäkerhet och erbjuder hög tillförlitlighet och lång verktygslivslängd.


Den raka gängtappen CoroTap® 100 har en avancerad eggrundning som hjälper till att avlägsna grader och förbättra ytjämnheten. Kombinationen av kärntjocklek, spån/släppningsvinklar och fasbredd ger optimal spånkanalsgeometri med utmärkt spånavgång. Vid gängning av djupa hål ger bakfasningen förbättrad kapacitet.
Pressgängtappen CoroTap® 400 har en optimerad lobform som är särskilt utvecklad för aluminiumbearbetning, och en ytbehandling med låg friktionskoefficient ger polerade, släta gängor. Med reducerad gänglängd har tappen mindre kontakt med materialet, vilket minskar effektförbrukningen och vridmomentet. Förskjutna skärvätskehål ger perfekt skärvätskeflöde in i gängformningszonen och en säker formningsprocess.


Ökad produktivitet är ett vanligt önskemål, men gängning kan vara en flaskhals i tillverkningsprocessen. Till exempel kan ett vanligt cylinderblock av aluminium innehålla upp till 12 olika gängor, och gängning är det mest tidskrävande tillverkningsmomentet. Med den nya raka gängtappen och pressgängtappen kan du öka produktiviteten och minska kostnaden per detalj. ”Båda geometrierna kombineras med de senaste ytbehandlingarna, substraten och beläggningarna, vilket ger möjlighet att använda högre skärdata med betydligt längre verktygslivslängd. Det leder till lägre kostnad per detalj”, säger Robert Smith, chef för håltillverknings- och kompositerbjudandet från Sandvik Coromant.


Båda gängtapparna kan användas för genomgående hål och hål med botten i många olika komponenter, exempelvis cylinderblock, cylinderhuvuden, kåpor till elmotorer, och transmissionssystem samt batterirack. ”De här produkterna är bra för alla branscher där aluminium bearbetas”, säger Robert, ”däribland fordonsindustrin, e-mobilitet och allmän verkstadsindustri”.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Tipsa en kollega

0.031