23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

En ny sortgeneration

Dormer Pramet har lanserat en ny generation svarvsorter, som klarar marknadens allra högst ställda krav på produktivitet och mångsidighet.

Pramets sort T9415 är den mest avancerade MT-CVD belagda sorten som Dormer Pramet har lanserat på nästan tio år. Den här fjärde generationens sort täcker ett brett applikationsområde och ersätter de tidigare sorterna T9310 och T9315. Dessutom överlappar den delvis T9325, vilket ger T9415 ett av de största applikationsområdena inom stålsvarvning.

Med en beläggning som är 30% tjockare än på föregående generation, har Pramet T9415 avsevärt förbättrad livslängd tack vare större slitstyrka och erbjuder högre produktivitet genom att den tål högre skärhastigheter. Åtskilliga användare som har testat den nya sorten har rapporterat att deras produktivitet har fördubblats vid bearbetning av kolstål och konstruktionsstål.

Förutom beläggningen har en efterbehandling förbättrat eggarnas seghet och stabilitet vilket har givit högre pålitlighet vid intermittenta ingrepp och instabila förhållanden, med fortsatt höga skärhastigheter.

Skärens anliggningsyta mot skärläget är slipad för att förbättra stabiliteten och värmeavledningen. Detta hjälper ytterligare till att förbättra livslängden och minska risken för plastisk deformation på eggarna. En gul TiN-beläggning gör att operatören lättare kan upptäcka slitage på flankytan på skäret.

Genom att använda den senaste teknologin har Pramet T9415 en optimerad egg-geometri som reducerar skärkrafterna och ökar prestandan. Vändskären tillverkas av ett råmaterial och med den senaste produktionsteknologin, som är hållbara, miljövänliga och energisparande.

För mer information om de senaste produkterna från Dormer Pramet kan du besöka www.dormerpramet.com eller kontakta din närmaste återförsäljare. Följ nyheterna om det senaste sortimentet på #powerofsimplicity.

Dormer Pramet är en global tillverkare och leverantör av skärande verktyg för bearbetning av metall. Produktprogrammet består av ett omfattande sortiment av roterande verktyg och vändskärsverktyg för borrning, fräsning, gängning och svarvverktyg för verkstadssektorn. Ett utvecklat nät av över 30 försäljningskontor servar mer än 100 marknader runtom i världen. Dessa stöds av moderna produktionsenheter i Europa och Sydamerika och ett globalt distributionsnät.           

Kontakt:
Steve Hutton
Brand Communication Manager
Steve.hutton@dormerpramet.com
+44 (0) 7912 981013             

Dormer Pramet AB
Linjegatan 9
302 50 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562408210

Tipsa en kollega

0.032