23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny serie flänspackningar hos Hydroscand

Nu finns en helt ny serie flänspackningar i fyra olika material. Detta är en helt ny produktgrupp inom Hydroscand som kommer att säljas både i butik och på e-handeln.

De fyra nya flänspackningarna finns i materialen aramidfiber, grafit, PTFE och EPDM. Serien omfattar tätningar inom vatten, ånga, gas, kemikalier, oljor och dricksvatten. Packningarna är av mycket god kvalité och finns i en mängd dimensioner med tjockleken 1,5 mm.

Universalpackning 5612-00 fungerar utmärkt för de flesta applikationer. Packningarna är tillverkade av nitrilbunden aramidfiber. Materialet tål lättare kemikalier, vatten, olja, och ånga. Packningarna är vanligt förekommande på pappersbruk, värmeverk, livsmedelsindustrin samt vattenledningar. Materialet uppfyller även drickvattenstandarder.

Heavy duty packningen 5612-40 är till för industrins mest krävande applikationer. Packningarna är tillverkade av grafit med syrafast stålinlägg. Materialet har en nonstick yta som gör den utmärkt i samband med höga temperaturer. Packningen tål alla typer av media, förutom starkt oxiderande syror vid höga temperaturer. Detta material används för vatten och ångapplikationer då temperaturen överstiger 115°C.

Den vanligaste packningen för processindustrin, 5612-80, är tillverkad av blå glasfiberarmerad PTFE. Packningen har en överlägsen kemikalieresistens samt tål syror, lösningsmedel och alkalier. Materialet varken åldras eller kallflyter.

Gummipackning 5612-90 i EPDM är avsedd för industriella applikationer. Materialet tål de flesta oorganiska syror, lösningsmedel samt glykoler. Packningen är förlåtande mot ojämna och grova flänsytor.

”Våra nya flänspackningar blir en naturlig del i Hydroscands sortiment då dessa förekommer dagligen för oss och våra kunder. Flänsar kan vara monterade på våra industrislangar, svetsade på metallslangar eller kompensatorer. Där det finns en fläns finns det alltid en flänspackning”, säger Oskar Wilhelms, försäljningsansvarig för industrislang på Hydroscand.

Flänspackningarna finns i dimensioner från DN15 upp till DN300 på lager och det är möjligt att ordna lösningar upp till DN 600. Packningarna är av väldigt bra kvalité och finns tillgängliga i samtliga Hydroscands butiker runt om i landet samt på hydroscand.se.

Hydroscand AB
Box 401
Besöksadress: Bogårdsvägen 43
128 06 Sköndal
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561307124

Tipsa en kollega

0.063