23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Dramaten säkrar scentekniken med UPS-lösning från Coromatic

Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur för säker kraftförsörjning och datakommunikation, ska leverera en UPS*-lösning till Dramaten som ökar säkerheten för skådespelare och scenarbetare vid strömavbrott.

Osäkerheten kring elförsörjningen får allt fler verksamheter att se över vilka konsekvenser ett strömavbrott kan få för verksamheten. För nationalscenen Dramaten skulle ett strömavbrott innebära att både människor och utrustning kan fastna i luften om maskineriet som sköter hissar och vinschar inte fungerar. En situation som snabbt skulle kunna bli farlig för både skådespelare och scenarbetare.

Därför har nu Dramaten valt att installera en kraftfull UPS-lösning på 300 kilowatt från Coromatic, som medger en helt avbrottsfri drift av teaterns övermaskineri vid ett strömavbrott.

-Den scentekniska utrustningen är idag väldigt avancerad och vi är i stort sett helt beroende av elförsörjningen för att kunna driva den på ett säkert sätt, säger Daniel Boll, utvecklings- och maskinchef vid Dramaten. Ett strömavbrott i övermaskineriet i samband med att en person flyger över scenen kan snabbt bli farligt. Coromatic har lång och gedigen erfarenhet på området, så det känns väldigt tryggt att jobba tillsammans med dem.

Med lösningen kommer Dramaten att vara en av de scener i Sverige som ligger i framkant på området avbrottsfri strömförsörjning.

-Alla verksamheter drabbas olika vid händelse av ett strömavbrott. Att som Dramaten sätta den personliga säkerheten först är förstås en väldigt viktig prioritering när det gäller att säkra upp driften, säger Robin Carlsson, Head of Critical Power på Coromatic Vi är tacksamma att vi har fått förtroendet att hjälpa dem i detta arbete.

*UPS = Uninterruptible Power Supply

 

För mer information, kontakta:
Robin Carlsson, Head of Critical Power på Coromatic
robin.carlsson@coromatic.se
+46 70 319 39 69

Coromatic AB
Flygplatsinfarten 2,
Besök: Köpsvängen 10, plan 7
168 67 Bromma
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5565786414

Tipsa en kollega

0.032