23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Förbättrad energieffektivitet vid industriell luftfiltrering

Energieffektivitet blir allt viktigare för industritillverkare på grund av stigande energikostnader till följd av knappa resurser.

En stor del av industrins elanvändning drivs av system som använder elmotorer. Om en beräkning görs inom ramen för en elmotors genomsnittliga livslängd kan den energi som förbrukas under motorns livslängd öka 100 gånger produktens försäljningspris. Vid denna tidpunkt kommer minskningen av antalet elmotorsystem eller besparingarna i drifttid direkt att förbättra anläggningens allmänna elbehov.

Minska  energiförbrukningen för filterrengöring

Dammuppsamlingssystem kan vara en betydande källa till energiförbrukning eftersom elektricitet driver fläktarna och att tryckluft används för att rengöra filter. Det finns enkla metoder för att minska fläktens energiförbrukning, till exempel frekvensomriktare (VDS) men ofta förbiser kunderna att minska kostnaderna för tryckluft. Kompressorer är ökända för sin energieffektivitet eftersom endast 10–20 % av den förbrukade energin går till användningspunkten och resten går till spillo i värme, läckor eller andra områden.

Vill du veta mer om hur du kan optimera din energiförbrukning?

Läs hela artikeln här: Förbättrad energieffektivitet vid industriell luftfiltrering

Nederman Nordic AB
Box 602
251 06 HELSINGBORG
Helsingborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5564267358

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.032