23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hydroscand Groups franska dotterbolag förvärvar Pathel Indus

Hydroscand Frankrike har tecknat ett avtal om att förvärva 100% av aktierna i Pathel Industrie SAS, med dotterbolag i Frankrike, Storbritannien och Spanien. Pathel Industrie har sitt huvudkontor i Lyon, Frankrike.

Pathel Industrie grundades 1975 och erbjuder lösningar för industrislang och kopplingar. Med närmare 50 års erfarenhet har Pathel Industrie en kvalitetsledande position i Frankrike med ett brett utbud av kopplingar, industrislang samt relaterade tjänster. Via sitt dotterbolag Clarel erbjuder företaget ytterligare expertis och tjänster för produktion och montering av slang, utbildning samt bred produktkunskap på nio olika platser i Frankrike.

Förvärvet stärker Hydroscands strategiska ambition att vara en ledande aktör inom hydraulik- och industrislang.

Frida Norrbom Sams, koncernchef Hydroscand Group kommenterar:

"Genom detta förvärv erhåller Hydroscand Group ett välskött, kundfokuserat bolag med en god lönsamhet som ger oss en marknadsledande position i Frankrike. Vi ser fram emot att få fortsätta att utveckla och expandera verksamheten tillsammans med Pathels ledningsgrupp."

Gregory Emir, vd för Pathel Industrie kommenterar:

"Vi är glada över att fortsätta vår resa tillsammans med Hydroscand Group. Hydroscand Group har haft en imponerande tillväxt och vi är övertygade om att båda parter kommer att tillföra både kunskap och expertis till vår gemensamma framtid. Det ska bli spännande att ta del av alla nya och värdefulla synergier till nytta för både befintliga och framtida kunder."

Hydroscand Group kommer att överta fullständigt ägande och transaktionen förväntas vara genomförd i slutet av 2022.

Om Hydroscand Group

Hydroscand Group, ett internationellt familjeägt företag sedan 1969 – tillhandahåller lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter genom en kunddriven och decentraliserad organisation. Hydroscand Group har verksamhet i 20 länder, fler än 250 slangservicebutiker, över 150 mobila SlangExpress-enheter och fler än 500 återförsäljare. Med över 1 700 anställda tillhandahåller vi lösningar till över100 000 kunder i Europa, Asien och Afrika. https://www.hydroscand.com/

Om Pathel Industrie SAS

Pathel Industrie grundades i Frankrike 1975 och är idag en fransk ledande aktör inom premiumkopplingar och beslag för industrislang. Företaget har 60+ anställda med huvudkontor i Lyon. https://www.pathel.com/en/home/

För ytterligare information vänligen kontakta:

Koncernchef Frida Norrbom Sams, Frida.Norrbom@hydroscandgroup.com

General Manager Hydroscand France, Julien Gauthier, Julien.Gauthier@hydroscand.fr

Hydroscand AB
Box 401
Besöksadress: Bogårdsvägen 43
128 06 Sköndal
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561307124

Tipsa en kollega

0.065