23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Part precision Sweden AB investerar i axelmätmaskin från OGP

Part Precision har investerat i en axelmätmaskin av typen VICIVISION X360 vilket är en maskin med klassledande noggrannhet framtagen för tillverkare av svarvade detaljer

Part Precision växer och fortsätter att investera och har den senaste tiden utökat sin tillverkningskapacitet. Med utökad tillverkningskapacitet krävs även utrustning för att verifiera och mäta de tillverkade detaljerna. Part Precision har investerat i en axelmätmaskin av typen VICIVISION. 

Part Precision Sweden grundades 2011 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt. De bearbetar detaljer i svåra tuffa material så som rostfritt, titan, superlegeringar för medicinteknikindustrin inom dental, frakturkirurgi och finmekanisk industri inom försvarsindustri och offshore.

- Vår investering i axelmätmaskin har inte bara minskat våra mätcykler avsevärt, vi ser även att våra ställtider i bearbetningsmaskinerna har minskar då operatören inte behöver vänta på mätresultatet som tidigare kunde ta upp emot 20 minuter, nu har vi mätresultat inom 10 sekunder och kan snabbt göra de justeringar som krävs för att starta produktion, säger CTO Anders Dahl.  

VICIVISION X360 är utrustad med en högupplöst kamera vilket ger möjligheter att mäta detaljer upp till 300mm i längd och 60mm i diameter och fånga de absolut minsta egenskaperna så som, små radier, kantbrytningar etc.

Med ett knapptryck så scannas detaljen och en bild skapas som sedan användas för att mäta längder, diametrar, vinklar, radier, kantbrytningar, gängor etc på nolltid. Med rotation av detaljen kan koaxialitet, kast, rundhet, cylindricitet etc. enkelt mätas.  

-Vi är imponerade av noggrannheten och enkelheten i programmeringen säger mättekniker Andreas Larsson som har programmerat en mängd mätprogram som används dagligen. Supporten från OGP har varit suverän, har jag haft några frågor eller funderingar har jag oftast haft ett svar inom någon timme avslutar Andreas.

OGP Scandinavia levererar mätmaskiner med fokus på optisk mätning och multisensorteknik till tillverkningsindustrin. Med lång erfarenhet och världsledande leverantörer är vi specialister inom optisk mätning och utför service och kalibrering på alla våra produkter. 

Kontakta oss för mer information!
016-17 11 50 
info@ogp.se 
www.ogp.se

OGP Scandinavia AB
Mått Johanssons väg 9
633 46 ESKILSTUNA
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565615597

Kontaktperson

HH
Henric Hilmersson
henric.hilmersson@ogp.se

Tipsa en kollega

0.048