23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mer än robotar när KUKA kommer till Scanautomatic B03:49

– Vi reser till mässan för att bland annat berätta om våra mjukvaror som gör integrationen med PLC världen snabbare, säkrare och enklare, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.

Huvudbudskapet från KUKA under mässan är More than Robots – att företaget kan bidra med mycket mer än att leverera industrirobotar i världsklass.
– Vårt utbud av styrenheter och programvaror för integration, simulering och virtual commissioning är mycket ambitiöst. Det är lösningar som förenklar, effektiviserar och ökar säkerheten i applikationerna, säger Micael Amanduson.
Bland annat kommer KUKA att demonstrera konceptet KUKA.AppTech på mässan. En mjukvara som är upp byggd i moduler och som använder fördefinierade strukturer och sekvenser.
Det ger en rejäl förenkling som gör att det inte längre krävs avancerade ingenjörskunskaper för att programmera på hög nivå.
Även simuleringsprogrammet KUKA.Sim visas upp i montern, en programvara som un-derlättar mycket för en systemintegratör. När en robotcell ska byggas går det bland annat att skapa en digital tvilling där det även går att göra tester och identifiera eventuella svagheter direkt i en vanlig laptop. Programmet kan ta in en modell av miljön där robotar och annan utrustning ska arbeta och även placera in allt i rätt skala.
KUKA.Sim öppnar även för möjligheten att genomföra ett Factory Acceptance Test redan i datormiljön.
– Därefter går det att koppla ihop den datorgenererade miljön direkt med en PLC, robo-tar och centralt HMI redan innan något faktiskt byggts.
När det gäller robotar kommer besökarna bland annat få se en LBR iisy i aktion i montern. LBR iisy är en kollaborativ robot – lätt, snabb och med hög precision – som lämpar sig för en mängd olika processer. Den kan utföra pick-and-place-moment, arbeta ihop verktygsmaskiner eller brukas till förpackning och provning, med mera.
Men deltagandet på Scanautomatic handlar om mer än att visa upp produkter.
– Mässor går framförallt ut på att mötas, och det känns fantastiskt att kunna träffa exi-sterande och potentiella kunder igen, säger Micael Amandusson.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Tipsa en kollega

0.062