23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

CMSE® - 1 000 Experter certifierade för maskinsäkerhet

I Sydney, Australien, har den tusende deltagaren klarat provet i kursen CMSE® – Certified Machinery Safety Expert. Elektroingenjören Rod Burton från Machinery Automation & Robotics, var stolt när han höll det tusende certifikatet i handen.

CMSE® – Certified Machinery Safety Experts – sätter standarden för certifierad, internationell kvalifikation inom maskinsäkerhet

Tillsammans med TÜV NORD utvecklade Pilz 2013 den internationella kvalifikationen CMSE® – Certified Machinery Safety Expert. Vid det här laget lärs omfattande kunskap om maskinens hela livscykel ut inom ramen för det här kvalifikationsprogrammet i 22 länder över hela världen. I Australien har nu den tusende deltagaren erhållit kvalifikationen. Inte nog med det så har CMSE® utvecklats till en standard för en internationellt certifierande vidareutbildning inom maskinsäkerhet.

Med CMSE® har Pilz svaret på de stora utmaningarna inom maskinsäkerhet: När det gäller standarder och den tekniska statusen så har komplexiteten vid konstruktion, underhåll och drift av maskiner och anläggningar ökat tydligt och det över hela världen.

I Sydney, Australien, har den tusende deltagaren klarat provet i kursen CMSE® – Certified Machinery Safety Expert. Elektroingenjören Rod Burton från Machinery Automation & Robotics, ett systemintegrationsföretag för automatiserade robotlösningar, var stolt när han höll det tusende certifikatet i handen. ”Kvalifikationen som CMSE var mycket intressant för mig. Nu kan jag rådge, utbilda och handleda våra ingenjörer kring temat maskinsäkerhet – från konstruktion via integration ända till valideringen”, berättar den nybakade CMSE®-teknikern.


CMSE® internationellt certifierat

”Kvalifikationen som CMSE® är framför allt till för att öka den egna kompetensen inom maskinsäkerhet”, säger Scott Moffat, vd för Pilz i Australien och Nya Zeeland.

Kvalifikationen tar upp komplexa tekniska frågeställningar och förmedlar den nödvändiga informationen om en maskins hela livscykel från lagstiftning och standarder till riskbedömning och användningen av säkerhetsprinciper gällande funktion. Globala föreskrifter för arbetssäkerhet och hälsoskydd står också i fokus. Utbildningen (särskilt för konstruktörer, projekt-, säkerhets- och utvecklingsingenjörer inom automationsteknik och reparationer) pågår i fyra dagar och utbildar deltagarna till certifierade och internationellt erkända maskinsäkerhetsexperter.


CMSE® täpper till luckorna i utbildningen

Med den här kvalifikationen täpper Pilz och TÜV NORD till en lucka i utbildningen i maskinkonstruktion och elektroteknik. Temat arbetsskydd tas upp helt kort under utbildningen och ofta är det så att ingenjörerna bara kan skaffa sig den nödvändiga kunskapen genom egen erfarenhet i praktiken. ”Ofta kommer deltagare från området teknisk planering eller underhåll och reparationer. De arbetar hos slutanvändare eller systemintegrerare i producerande verksamheter, livsmedelsindustrin eller – särskilt här i Australien – i gruvindustrin”, berättar Moffat.


Deltagare och företag tjänar på detta

De deltagare som klarar provet och får TÜV Nords CMSE®-certifikat erkänns som experter på maskinsäkerhet över hela världen.
Och det är inte bara deltagarna som tjänar på det, utan även företagen: De får medarbetare med kvalificerade fackkunskaper som kan omsätta säkerhet i praktiken i hela företaget. Dessutom har maskinsäkerhetsexperter möjlighet att förverkliga exakta säkerhetslösningar och föra vidare sina kunskaper till andra medarbetare på plats. Slutligen får företagen visshet om att drift, maskiner och tjänster följer de rättsliga föreskrifterna.


Nästa kurstillfälle den 18-21 april i Göteborg - anmäl dig redan nu! »

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Tipsa en kollega

0.047