23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Laserdekontaminering - radiologiskt beprövad torrprocess

Radiologisk dekontaminering med våra laserrengöringslösningar reducerar avsevärt fixerad ytförorening i en unik process.

Med cleanLASER kan nukleära föroreningar med faktorer på upp till 100% för α och särskilt höga faktorer för β- och y-strålning tas bort. Den homogeniserade cleanlaserstekniken gör det möjligt att försiktigt rengöra alla vanliga geometrier och metallmaterial utan att påverka grundmaterialet för möjlighet till återanvändning eller återvinning.

Processen kan således användas ekonomiskt och på ett miljövänligt sätt för både avvecklings- och underhållsarbete vid drift av kärnkraftverk. Rengöring med laserljus som en torr process ersätter den kemiska våta och den mekaniska rengöringsprocessen.

Fördelar

  • Dekontamineringsfaktor upp till 100% möjlig
  • Höga dekontamineringsarealer med > 15 m² / h för lätt vidhäftande föroreningar (rost, oxider) och > 8 m² /h för fast förorening (hot area, färg)
  • Enorm minskning av farligt och dyrt sekundärt avfall (vidareutveckling av extraktionssystem)
  • Flexibla teknikkonfigurationer i mobila eller stationära styrskåp, handhållen och / eller automatiserad optik, upp till 50 m fiberslangpaket
  • Obetydlig påverkan på basmaterial tillåter återanvändning av dekontaminerade enheter /produkter (hårdhet, framgångsrik dragprovning och makrotester)
  • Förhindra spridning av föroreningar (framgångsrikt korrosionsinfiltrationstest)

Cleanlaser har ett miljövänligt alternativ till traditionella blästringsmetoder för att möjliggöra radiologisk dekontaminering. Våra handhållna lösningar kan dekontaminera skikt av förorenande oxider på metall- och betongytor och ta bort farliga rester utan att resultera i ytterligare avfall.

Agaria erbjuder laserrengöringsteknik som är tillräckligt effektiv och skonsam för att rengöra metaller, eventuellt under den föroreningsgräns som krävs för återvinning. Tack vare vårt partnerskap med cleanLASER kan vi förse dig med flexibla teknikkonfigurationer för stationära och handhållna applikationer som är beprövade och redo för denna svåra uppgift.

Läs mer om Cleanlasertekniken>>
Läs mer om dekontaminering med laser>>

Agaria AB
Sågvägen 7
184 40 Åkersberga
Österåkers kommun
Sverige
VAT nummer: SE556403168901

Kontaktperson

JA
Jonas Axelsson
VD
jonas.axelsson@agaria.se

Tipsa en kollega

0.046