23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Diner 45 och Uddeholm i samarbete

| Medlemsnyhet | Företag Uddeholm Svenska AB

Konceptrestauranten Diner 45 i Stöpafors, mellan Sunne och Torsby, och Uddeholms AB har kommit överens om ett samarbete.

Från och med maj 2016 kommer Diner 45 att ta över som nya arrendatorer för restaurant Bruksmästarn, restaurantdelen vid Hagfors Brukshotell, i Hagfors.

Diner 45 är kända för att arbeta med svenska råvaror på amerikanska, d v s fräscha råvaror, svenskt kött och svenska mejeriprodukter som en självklarhet och som man därefter tillagar och serverar på ett mycket amerikansk sätt.

Uddeholms AB ledigförklarade arrendet till restaurant Bruksmästarn under hösten 2015. I restauranten tillverkas årligen cirka 23 000 portioner matlådor ut till Uddeholms olika arbetsplatser, utöver det antal luncher som serveras till direkta gäster i matsalen. Utöver funktionen som lunchrestaurant fungerar restaurant Bruksmästarn även som a la carte restaurant.

-Vi tackar våra nuvarande arrendatorer Ben och Ann-Marie för de år som vi arbetat tillsammans och där man alltid sett till att gästerna gått mätta från restauranten, säger Uddeholms VD Johnny Sjöström. Att vi trots det ändå väljer att byta arrendatorer nu är inget konstigt. Vi ville helt enkelt få till en nystart och Diner 45 kunde ge oss det mest intressanta erbjudandet.

För Diner 45 innebär samarbetet med Uddeholm en ny milstolpe och att ett nytt stycke historia skrivs för restauranten som rönt så stor uppskattning och popularitet under sin relativt korta existens. En helt ny verksamhet, på en helt ny geografisk plats, men där kundunderlaget redan finns och är upparbetat, innebär en helt ny utmaning.

-Vi är väldigt glada att vi fått förtroendet att driva restaurangen på Brukshotellet. En del av vår filosofi är att grunden till god mat består av bra råvaror. Det är en hjärtefråga för oss. Restaurangen kommer att fortsätta som en traditionell lunchservering på dagtid, men vi kommer även att utveckla den till en naturlig träffpunkt i Hagfors på kvällar och helger. Det blir god mat i trevlig miljö och med olika evenemang, berättar Åsa Wikberg och Morgan Södergren, ägare till Diner 45.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Uddeholm Svenska AB

Aminogatan 25
Box 98
431 22 Mölndal
Sverige
Uddeholm Svenska AB

Tipsa en kollega

0.156