23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dansk succé för Fermat.

| Medlemsnyhet | Företag Fermat Sweden AB

Ännu ett stort arborrverk från Fermat är under installation i Danmark. Det är den 12'e stora maskinen från Fermat som installeras i Danmark de senaste åren.

Fermat har haft mycket stor framgång med sina arborrverk i Danmark och nu är maskin nummer 12 under installation. BSB Maskinfabrik i Kolding har investerat i en maskin med X-rörelse 8 meter och 3 meter vertikalrörelse.

Maskinen är utrustad med rundbord för maximalt 25 tons belastning och automatisk inväxling av två olika fräshuvuden. Verktygsväxlingen är automatisk såväl i huvuden som direkt i spindeln.

Såväl maskinen som rundbordet och vinkelhuvuden är tillverkade "in house" av Fermat i Tjeckien. Övriga data är: 130 mm. spindeldiameter, Z-rörelse på 900 mm, pinolrörelse på 730, full B-axel i rundbordet som också har en linjärrörelse på 2 000 mm. Maskinen är totalt utrustad med 8 styrda axlar. Installationen genomförs för närvarande av Fermat Sweden AB i samarbete med den danska partnern Ertech. Maskinen kommer, som övriga Fermat-maskiner i Danmark, att till stor del bearbeta detaljer till vindkraftsindustrin och kommer att köras i kontinuerlig drift.

Samtidigt pågår installation av två gigantiska arborrverk från Fermat hos Nordmark Maskinindustri nära Fredrikshamn. Det blir Fermat-maskin nummer 7 och 8 för Nordmark. Båda maskinerna har 8 meters vertikalrörelse och dubbla, tiltande 100 tons rundbord. Reportage följer efter avslutat installation.

Medlemsnyhet

Företag
Fermat Sweden AB

Bredablicksgatan 2A
693 35 Degerfors
Sverige
Fermat Sweden AB

Tipsa en kollega

0.078